Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gevulde courgette

Courgette bereiden kan je in de oven, in een pan, maar op de barbecue. Nadat je ze gevuld hebt kan je de gevulde courgette nog even op het rooster leggen om de kaas wat meer te laten smelten. Erg lekker als je eens iets minder vlees wil serveren!

2 1.969

Gevulde courgette – Het beste deel van het courgette seizoen loopt ongeveer van juli tot september. Deze plant staat in heel veel moestuinen, zo ook in die van mijn vader en er komen er meer dan genoeg af voor de hele familie. Regelmatig doe ik ze in de soep, rooster ze of gebruik ze in een salade, maar wist je dat je courgette ook goed kan vullen? Mijn zoon vindt ze op deze manier heerlijk en we maken ze vaak op deze manier klaar.

Bereiden kan je in de oven, in een pan, maar je kan de courgettes ook laten garen op de barbecue. Nadat je ze gevuld hebt kan je ze nog even op het rooster leggen om de kaas wat meer te laten smelten. Erg lekker als je eens iets minder vlees wil serveren!

Gevulde courgette maak je zo

 • 2 kleine courgettes
 • 1 rode ui
 • 100 gram ontbijtspek
 • 50 gram pijnboompitten
 • 30 gram geraspte kaas
 • zonnebloem olie

Snijd de courgettes in de lengte doormidden, hol de binnenkant iets uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snijd de ui fijn. Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan, haal het spek uit de pan en leg op een stukje keukenpapier. Bak in het vet van de ontbijtspek de ui en de courgette tot ze gaar zijn. Verkruimel het ontbijtspek en voeg dit met de pijnboompitjes aan het uienmengsel toe.

Besmeer de uitgeholde courgettes licht met olie en bak deze met de snijkant naar onderen op de barbecue of in een hete pan tot ze bijna gaar zijn. Draai ze om, meng de kaas door de vulling en vul hiermee de courgettes. Laat de vulling nu nog even in de courgette warm worden.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. jeannette zegt

  hoi
  ik dacht lekker vegetarisch maar u gebruikt ontbijtspek…….dus NIET vegetarisch helaas !!

  1. Redactie zegt

   Excuus Jeannette, Hier is inderdaad een foutje in geslopen. We zullen dit z.s.m. weer herstellen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer