• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gevulde courgette; Super simpel en met diverse variatietips

Uit de oven, uit de pan of van de barbecue

door Connie Derks
in Bijgerecht
2
1
gevulde courgette

Gevulde courgette – Courgettes zijn er jaarrond. Maar vooral de gelukkige eigenaren van een moestuin(tje) weten dat in de maanden juli tot september het oogsten van courgettes niet lijkt te stoppen. Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel vruchten zo’n plant op kan brengen. Datzelfde geldt overigens voor komkommers en pompoenen. Het is dan ook familie van elkaar. Juist deze tijd van het jaar is ook de tijd dat er veel gebarbecued wordt. Onderstaand recept voor gevulde courgette is dan ook juist in die tijd van het jaar een aanrader.

Pan, oven of barbecue?

Het bereiden van gevulde courgette kan in de oven, in een pan, maar je kunt de courgettes ook laten garen op de barbecue. Nadat je ze gevuld hebt, kun je ze nog even op het rooster leggen om de kaas wat meer te laten smelten. Erg lekker als je eens iets minder vlees wil serveren!

Het hele jaar door

Regelmatig doe ik courgette in de soep, rooster ze of ik gebruik ze in een salade. De courgette kan zo goed als het hele jaar door. Uiteraard omdat ze in kassen geteeld worden. Door de vele manieren van bereiden kan de gevulde courgette dus ook het hele jaar door. Is het te koud om te barbecueën? Dan maak je ze gewoon in de oven. De gevulde courgette is echt een aanrader om regelmatig op het menu te zetten. Een verse salade erbij en niets meer aan doen.

Gevulde courgette op veel manieren

Een recept gaat wat ons betreft altijd om het idee. Want als je het idee eenmaal hebt, kun je er onbeperkt mee experimenteren. In onderstaand recept voor gevulde courgette maak ik een vulling van courgette, spek, ui en kaas. Je kunt er ook voor kiezen om de courgettes te vullen met gehakt of met rijst bijvoorbeeld. Maak een vulling die je lekker vindt, wat kaas erover en gratineren maar. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten. 

Gevulde courgette

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 kleine courgettes
  • 1 rode ui
  • 100 gram ontbijtspek
  • 50 gram pijnboompitten
  • 30 gram geraspte kaas
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde courgette:

Snijd de courgettes in de lengte doormidden, hol de binnenkant iets uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snijd de ui fijn. Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan, haal het spek uit de pan en leg op een stukje keukenpapier. Bak in het vet van het ontbijtspek de ui en de courgette tot ze gaar zijn. Verkruimel het ontbijtspek en voeg dit met de pijnboompitjes aan het uienmengsel toe.

Besmeer de uitgeholde courgettes licht met olie en bak ze met de snijkant naar onderen op de barbecue of in een hete pan tot ze bijna gaar zijn. Draai ze om, meng de kaas door de vulling en vul hiermee de courgettes. Laat de gevulde courgette nog even goed warm worden zodat de kaas lekker smelt.

Tafel lekker !!

DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Pompoen met bietjes uit de oven
Bijgerecht

Pompoen met bietjes uit de oven

Reacties 1

  1. eveline salario says:
    2 jaar geleden

    weet je wat ook lekker is. gewoon kippensoep maken met goed italiaans macaroni in plaats van vermicelli. met extra broccoli en dan de laatste 5 minuten de grote brokken courgette met schil en al erbij koken, de soep,is klaar als de courgette zacht is. en dan met een beetje pecorino er over met brood eten. mijn vader had een volkstuin met heel veel courgette, dus we werden heel creatief.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen