• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel

Kinderen zijn hier dol op

door Connie Derks
in Bijgerecht
0
0
Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel

Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel – De pastinaak en de zoete aardappel, we hebben ze allemaal wel eens gezien in de winkel maar we weten vaak niet wat we er van zullen maken. Beide zijn ze erg veelzijdig, ze zijn perfect in stamppotjes en soepen, maar ook om heerlijke gezonde friet mee te maken.

Friet van groenten of groentefriet?

Met frietjes hou je het lekker laagdrempelig, want frietjes wil iedereen wel. Op deze manier willen ook de kinderen, zonder problemen, wel eens iets anders proberen. En daarnaast komen ze met deze gezonde friet ongemerkt makkelijk aan hun portie groenten. Je kan de frietjes frituren, maar je kunt ze ook in de oven bakken. Ze zijn dan iets minder knapperig, maar wel veel minder vet en dus gezonder. Erg handig is het, als je dan toch de oven aan hebt staan, dat je dan ook bijvoorbeeld speklapjes op een bakplaat legt en dit gelijktijdig in de oven laat garen. En als we dan toch bezig zijn maken we ook nog die heerlijke aioli voor erbij. Onderaan vind je een link naar het recept voor aioli en een tip over hoe lang de speklapjes moeten garen.

Gezonde friet van zoete aardappel en pastinaak

De zoete aardappel is ook wel bekend onder de naam bataat. Eigenlijk is het geen aardappel maar een groente, de smaak is zoet en kruidig en hij heeft een prachtige oranje kleur. De pastinaak is een voorganger van de wortel. De pastinaak wordt vaak genoemd als we het over vergeten groenten hebben. De smaak en kleur hebben iets weg van knolselderij. De pastinaak en zoete aardappel samen vormen een perfect duo voor het maken van gezonde friet.Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel

pastinaak
Specials

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.

Lees verder

Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 grote pastinaken
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 takjes verse tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel maak je zo:

Meng de olie met de tijm, zout en peper in een royale kom en laat de smaken even intrekken. Schil de pastinaak en de zoete aardappel met een dunschiller en snij er grove frieten van. Was ze en dep ze droog met keukenpapier. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de aardappels en de pastinaak met de kruidenolie en verdeel deze over de bakplaat. Warm de oven voor op 200 graden. Bak de frieten in ongeveer 45 minuten gaar. Wanneer de frieten verder uit elkaar liggen worden ze krokanter dan wanneer ze erg dicht bij elkaar liggen. Heb je de mogelijkheid verdeel ze dan over 2 bakplaten. Schep de gezonde friet na een half uurtje een keer door.

Lekker met speklapjes uit de oven en zelfgemaakte aioli. Breng de speklapjes op smaak met kruiden en leg ze op bakpapier op een bakplaat. Leg er 1 bol knoflook bij om aioli te maken. Bak ze samen met de gezonde friet in een half uur gaar.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Zoete aardappel
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes
Bijgerecht

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Ragout van asperges en kip
Hoofdgerecht

Ragout van asperges en kip

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes
Pannenkoeken

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen