• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gnocchi; het basisrecept

Één keer zelf verse gnocchi maken en je koopt nooit meer een pak gnocchi!

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
0
Gnocchi

Gnocchi – Je kent dit Italiaanse gerecht misschien wel van de ‘Wereldgerechten’ in de bekende groene doosjes, of van de kant-en-klaar versie uit het pastaschap van de supermarkt. Maar je kunt ‘gnocchi di patate’ zoals het officieel heet, ook zelf maken. Zelf maken… dat is geen klusje dat je binnen een kwartier geregeld hebt. Maar als er iets de moeite waard is om tijd in te steken dan is het wel verse gnocchi! Het is niet moeilijk, je hebt maar een paar ingrediënten nodig en dus een beetje tijd. En daarna ga je verschrikkelijk lekker eten! Probeer het gewoon eens! Hieronder vind je een basisrecept waarmee je verder alle kanten uit kunt. Voeg een lekker sausje toe, groenten, spekjes, net waar jij zin in hebt, en serveer het als bijgerecht.

Geen klusje dat je binnen een kwartier geregeld hebt. Maar als er iets de moeite waard is om tijd in te steken dan is het wel verse gnocchi!

Welke aardappels kun je gebruiken

Je hebt dus besloten om eens een poging te wagen om zelf gnocchi te maken. Welke aardappels kies je daar dan voor? Je maakt als het ware een soort deeg van aardappelpuree en bloem. Je neemt dus aardappels die zich goed laten pureren, maar ook wel wat stevigheid hebben. Je neemt dan iets kruimig kokende aardappels. Wat overigens wel erg handig is om de aardappels te pureren is een pureeknijper of een roerzeef. Er moeten namelijk geen klontjes in de aardappelpuree zitten om tot een goed resultaat te komen.

Gnocchi – tips

Wil je wat extra smaak toevoegen? Vervang het kookwater dan eens door een bouillon naar keuze. Je kunt die aanpassen aan de saus die je later gebruikt.

Reken ongeveer 200 gram gnocchi per persoon. Is onderstaand recept teveel voor je? Je kunt gnocchi heel goed invriezen door ze los van elkaar op een bakplaat of een bord te laten bevriezen. Later kun je ze over doen in een bakje of zakje. De volgende keer ben je dan heel snel klaar. Kook de gnocchi zonder ze te laten ontdooien. De kooktijd is dan iets langer.

Gnocchi

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo aardappels, geschild en in stukken
  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gnocchi: 

Kook de aardappels gaar in een pan water met zout. Haal ze door een pureeknijper of roerzeef en laat iets afkoelen.

Bestuif het werkblad met wat bloem. Stort de gepureerde aardappel op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de bloem en een flinke snuf zout in. Meng de bloem door de aardappel. Voeg het ei toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.

Haal een stukje van het deeg af, en rol er een sliert van. Hoe dik je die sliert maakt, hangt af van welk formaat je de gnocchi wilt hebben. Ongeveer 2 cm dik is meestal prima. Snijd er vervolgens met een mes kussentjes vanaf. Zo verdeel je al het deeg in kussentjes, die je op een met bloem bestrooide plank of werkblad legt. Druk dan met een vork een ribbelpatroontje in de gnocchi. Dat hoeft overigens niet, maar als het er wel in zit zou de saus beter hechten. Dus aan jou de keus of je dit wel of niet doet.

Laat de gnocchi een kwartiertje rusten voor je ze gaat koken. Iets langer is geen probleem.

Nu ga je de gnocchi koken. Zet een grote pan met ruim water met wat zout op. Als het water kookt doe je wat gnocchi in de pan. Je zult zien dat ze eerst naar de bodem zakken. Zodra ze gaar zijn komen ze boven drijven en kun je ze met een schuimspaan uit de pan scheppen. Als je een saus hebt gemaakt waarmee je de gnocchi wil eten, zorg dan dat deze warm klaar staat, en schep de gekookte gnocchi direct door de saus.

Tafel lekker !!

DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hasselback aardappels
Bijgerecht

Hasselback aardappels, je moet ze eens gemaakt hebben

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

gevulde aardappelen met spek en ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met spek en ui

Aardappelen bewaren
Kookschool

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

aardappelmuffins van geraspte aardappel
Bijgerecht

Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen