- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Haricots verts met spek

Haricots verts met spek – Een klassieke manier van je Haricots verts serveren is in een bundeltje bij elkaar gehouden door gerookt spek. Je ziet ze vaker in Frans getinte restaurants als bijgerecht op je bord.

Haricots verts

Haricots verts ook wel Franse boontjes genoemd zijn jonge geoogste sperziebonen. Deze boontjes hebben nauwelijks ontwikkeld zaad en zijn herkenbaar aan de rechte, dunne peul. Ze zijn mooi recht en hebben iets minder bite dan de ons welbekende sperzieboon.

Ontbijtspek

Je hebt vele soorten ontbijtspek maar neem voor de Haricots vert een zeer dungesneden ontbijtspek. Het is echt niet lekker wanneer de spek te dik gesneden is. Het lekkerste is een licht gerookte ontbijtspek.

Haricots verts met spek

Bijgerecht[1] voor 6 bundeltjes

Snijd de steelaanzet van de boontjes af maar laat het uiteinde met het puntje zitten. Was ze en kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar. Haal ze uit het water en verdeel er een paar druppels olijfolie en een klein beetje vers gemalen zwarte peper over en hussel dit een beetje door elkaar zodat ze helemaal bedekt zijn met een zeer dun laagje olie.  Leg het ontbijtspek op een plank zodat ze klaarliggen om er rolletjes van de kunnen maken. Verdeel een paar blaadjes tijm over het ontbijtspek. Neem 8 boontjes, leg ze allemaal met de puntjes in dezelfde richting in een bundeltje op een plakje spek. Rol dit redelijk strak op. Leg de spekrolletjes in een ovenschaal en strooi er nog een paar blaadjes verse tijm over. Verwarm de pakketjes Haricots verts met spek voor gebruik 10 minuten in een matig warme oven van 150-180 graden.

Tafel lekker!!

Links in dit artikel
  1. Bijgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/bijgerecht/