• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Hasselback aardappels, je moet ze eens gemaakt hebben

door Redactie
in Bijgerecht
Hasselback aardappels
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Hasselback aardappels, piepertjes die je eens in je leven gegeten moet hebben – Deze aardappels, die een waaiertje vormen naarmate ze langer in de oven staan zijn zo fotogeniek dat je ze niet kunt weerstaan. En als je de truc weet om ze mooi te snijden zou je ze alle dagen willen eten. Variëren met aardappelen, waarom niet. Vroeger was er alleen het gekookte aardappeltje. Maar tegenwoordig heb je keuze genoeg om een overheerlijk aardappelgerecht op het menu te zetten.

Als je denkt dat je een echte sterrenchef moet zijn om Hasselback aardappels klaar te maken dan heb je het mis.

Als je denkt dat je een echte sterrenchef moet zijn om deze aardappelen klaar te maken dan heb je het mis. Je moet er alleen voor zorgen niet volledig door de aardappel heen te snijden en daar is een trucje voor. Leg één aardappel stevig vast tussen twee houten lepels. Als je nu de schijfjes snijdt houden de lepels langs beide kanten het mes tegen zodat je niet door de aardappel heen snijdt. De schijfjes dun snijden, dan kunnen ze lekker krokant bakken.

Hasselback aardappels

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 grote vast kokende aardappelen, gewassen en droog geboend
  • 100 g roomboter
  • 1 knoflookteentje
  • peper en zeezout
  • takje verse rozemarijn en takje verse tijm
  • een klein beetje tijmblaadjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hasselback aardappels:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Beboter een vuurvaste ovenschaal. Laat de roomboter met de kruiden en het teentje knoflook op een zacht vuurtje smelten. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes van maximaal een halve cm.
Leg ze in de schaal en overgiet met de gesmolten boter waaruit je de rozemarijn, tijm en de knoflook hebt verwijderd. Laat gedurende 45 à 60 minuten garen.
Kruid af met zwarte peper uit de molen, een snuifje zeezout en strooi er de tijmblaadjes over.

En ziezo, de hasselback aardappels met een krokant gebakken korstje en nog lekker zacht van binnen zijn geboren Wie had ooit gedacht dat gebakken aardappeltjes zo mooi konden zijn!

Wedden dat je net als ik denkt: waarom heb ik dat nog nooit eerder gemaakt! Dus zeker doen!

Tafel lekker !!

Tags: Aardappelen basisrecepten luxe

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pommes duchesse
Bijgerecht

Toefjes aardappelpuree ( Pommes Duchesse )

Aardappelkroketjes zelf maken
Bijgerecht

Aardappelkroketjes zelf maken; Een absolute delicatesse

Rösti
Bijgerecht

Rösti van aardappel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en...

Lees verder
Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • m op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen