Hasselback aardappels, piepertjes die je eens in je leven gegeten moet hebben – Deze aardappels, die een waaiertje vormen naarmate ze langer in de oven staan, zijn zo fotogeniek dat je ze niet kunt weerstaan. En als je de truc weet om ze mooi te snijden zou je ze alle dagen willen eten. Variëren met aardappelen, waarom niet. Vroeger was er alleen het gekookte aardappeltje. Maar tegenwoordig heb je keuze genoeg om een overheerlijk aardappelgerecht op het menu te zetten.
Als je denkt dat je een echte sterrenchef moet zijn om Hasselback aardappels klaar te maken dan heb je het mis.
Als je denkt dat je een echte sterrenchef moet zijn om deze aardappelen klaar te maken dan heb je het mis. Je moet er alleen voor zorgen niet volledig door de aardappel heen te snijden en daar is een trucje voor. Leg één aardappel stevig vast tussen twee houten lepels. Als je nu de schijfjes snijdt houden de lepels langs beide kanten het mes tegen zodat je niet door de aardappel heen snijdt. De schijfjes dun snijden, dan kunnen ze lekker krokant bakken.
Hasselback aardappels
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 grote vast kokende aardappelen, gewassen en droog geboend
- 100 g roomboter
- 1 knoflookteentje
- peper en zeezout
- een takje verse rozemarijn en een takje verse tijm
- een klein beetje tijmblaadjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je hasselback aardappels:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Beboter een vuurvaste ovenschaal. Laat de roomboter met de kruiden en het teentje knoflook op een zacht vuurtje smelten. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes van maximaal een halve cm.
Leg ze in de schaal en overgiet met de gesmolten boter waaruit je de rozemarijn, tijm en de knoflook hebt verwijderd. Laat gedurende 45 à 60 minuten garen.
Kruid af met zwarte peper uit de molen, een snuifje zeezout en strooi er de tijmblaadjes over.
En ziezo, de hasselback aardappels met een krokant gebakken korstje en nog lekker zacht van binnen zijn geboren Wie had ooit gedacht dat gebakken aardappeltjes zo mooi konden zijn!
Wedden dat je net als ik denkt: waarom heb ik dat nog nooit eerder gemaakt! Dus zeker doen!
Tafel lekker !!