Indiase rijst – Maak je wel eens een Indiase curry? Wat serveer je er dan bij om daar een complete maaltijd van te maken? Want een curry alleen is geen complete maaltijd. Waarschijnlijk kies je voor gekookte rijst. Maar dat kan ook een beetje specialer. Hieronder vind je het recept voor Indiase rijst. Makkelijk te maken en prima passend bij een curry.
Zo maak je van een curry heel makkelijk een complete maaltijd
Bij een curry serveer je meestal gewone, witte rijst, eventueel aangevuld met naan. Witte rijst kan natuurlijk prima bij een maaltijd met curry of een ander Indiaas gerecht. Maar hoe leuk is het om ook een rijst met een Indiaas tintje te maken? Het maakt de maaltijd net weer een beetje anders en een beetje meer oosters. Er zijn verschillende recepten voor varianten van Indiase rijst in omloop. Soms wordt de rijst ook gebakken. In het recept hieronder wordt de rijst alleen gekookt en krijgt die door het toevoegen van verschillende specerijen een heerlijke smaak en geur. Het recept heel makkelijk, het is nauwelijks meer werk dan gewoon rijst koken, dus waarom zou je het niet eens proberen? Indiase rijst is ook een leuk gerecht om bij een rijsttafel te maken.
Heerlijk geurige, Indiase rijst, door toevoeging van specerijen
Als je specerijen meekookt met rijst kun je een simpele witte rijst een andere smaak geven. Dat kan op een subtiele manier, zoals in het recept. Maar je kunt het resultaat natuurlijk altijd kruidiger of pittiger maken door de hoeveelheid specerijen te vermeerderen. Dit gerecht is dus heel makkelijk aan te passen aan je eigen smaak. In het recept is saffraan gebruikt. Dit geeft, afhankelijk van de hoeveelheid die je gebruikt, de Indiase rijst een subtiele smaak en kleur. Wil je een wat meer uitgesproken kleur? Voeg dan eens wat kurkumapoeder toe. Een theelepeltje is al genoeg om de rijst heel makkelijk een mooie, gele kleur te geven. Daarnaast kun je natuurlijk altijd nog andere specerijen toevoegen die jij lekker vindt. Wees creatief!
Indiase rijst
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram basmati of pandanrijst
- 2 kruidnagels
- 8 zwarte peperkorrels
- 4 kardemompeulen
- 1/2 theelepel saffraan
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Indiase rijst:
Voeg alle specerijen toe aan de rijst. Voeg wat zout toe en breng de rijst aan de kook.
Kook de rijst zoals aangeven op de verpakking, of kijk naar de verwijzing over rijst koken in de tekst.
Serveer de Indiase rijst, met de specerijen er nog in, direct. Maak je tafelgenoten er wel even op attent dat ze de specerijen niet opeten.
Dit gerecht is heerlijk bij een curry, of een andere Indiase maaltijd. Natuurlijk kun je dit gerecht ook bij een ander soort Aziatische maaltijd serveren.
Tafel lekkker !!
Goedemiddag,
De gerechten zien er allemaal overheerlijk uit. Heeft u ook ayurvedische pitta recepten / gerechten ?
Met vriendelijke groet,
Joyce
Dankjewel voor het compliment, Joyce. Onze recepten zijn gebaseerd op de keuze verse ingrediënten met een goede smaak te gebruiken. Wij hangen bij het ontwikkelen van onze recepten dus geen bepaalde levensstijl of een bepaald dieet aan.