• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Karbonade met appel en mosterd; Echt smaak!

Haal de volle smaak uit een karbonade

door Connie Derks
in Bijgerecht
karbonade met appel en mosterd
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Karbonade met appel en mosterd – Gekarameliseerde karbonades met frisse appel en pittige mosterd, dat is pas smaak op je bord.

Gekarameliseerde karbonade

Karbonade is een heerlijk betaalbaar stukje vlees. Nu kun je karbonade op vele manieren klaarmaken maar deze is toch wel een van de favorieten hier in huis. Bij karameliseren denk je als snel aan zoet maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Vlees heeft sappen en deze sappen bevatten van nature suikers. Met behulp van een beetje alcohol houdende drank kun je deze laten karameliseren. Klinkt misschien moeilijk maar is het absoluut niet. En het mooie is je vlees wordt er lekker zacht door. In onderstaand recept voor karbonade met appel en mosterd gaan we de karbonade dus laten karameliseren. Heel eenvoudig en op deze manier ontdek je misschien wel een techniek die je nog niet ontdekt had.

Bij karameliseren denk je als snel aan zoet maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Smaak

Naast het karameliseren van de karbonade gaan we natuurlijk ook kijken naar de smaakcombinatie op het bord. Appel is een prima begeleider bij varkensvlees en dus ook bij karbonade. De frisheid van appels haalt de smaak van de karbonade omhoog. Wanneer je daar dan ook nog een mosterd aan toevoegt is het smaakpallet compleet. Serveer deze karbonade met appel en mosterd bijvoorbeeld met gekookte aardappels of aardappelpuree en geef er sperziebonen of bijvoorbeeld rode kool bij.

Karbonade met appel en mosterd

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 schouderkarbonades
  • 2 elstar of jonagold appels
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 borrelglas whisky, sherry of witte wijn
  • zout/peper
  • takje rozemarijn of tijm (optioneel)
  • boter
  • 1 theelepel maizena (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je karbonade met appel en mosterd:

Verwarm een grote pan en smelt hierin de boter. Kruid het vlees met peper en zout en de rozemarijn. Bak het vlees aan beide kanten op hoog vuur tot het mooie bruine randjes krijgt.

Haal het vlees uit de pan en voeg er een glas warm water met daarin het borrelglas drank naar keuze. Kook de aanbaksels los en leg het vlees in de jus. Laat het vocht verdampen en voeg er opnieuw een half kopje water, nu met de lepel mosterd erbij,  aan toe. Doe nu de deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 minuten stoven.

Schil ondertussen de appels en haal het klokhuis eruit. Snij de appel in kleine partjes en bak deze in een andere pan mooi bruin en gaar.

Haal de deksel van de pan en laat het vocht opnieuw verdampen. Zorg ervoor dat het vlees rondom bedekt is met een dun laagje jus. Leg het vlees op een bord en verdeel er de stukjes appel overheen.

Wil je graag een jus voor bij de aardappelen? Neem een kopje water en los hier een beetje mosterd en een theelepel maizena in op. Giet dit in de pan met aanbaksels en kook dit even samen los tot een lekkere jus.

Serveer de karbonades met appel en mosterd goed heet en eet er gekookte aardappelen en puree met groenten van het seizoen bij.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Karbonade

Gerelateerde Artikelen & Recepten

karbonade bakken
Kookschool

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Pikant gemarineerde ribkarbonade
Vleesgerechten

Pikant gemarineerde ribkarbonade

ribkarbonade
Kookschool

Ribkarbonade of kotelet, Tips & uitleg over dit stukje vlees

varkensribstuk
Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

Gemarineerde haaskarbonade
Vleesgerechten

Gemarineerde haaskarbonade

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen