• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Knolselderij aardappel gratin

door Connie Derks
in Bijgerecht
0
0
Knolselderij aardappel gratin

Knolselderij aardappel gratin – We kennen knolselderij van de soep en vooral van de erwtensoep. Maar deze heerlijke knol is ook lekker in een salade of als bijgerecht. Ook zie je deze groente steeds vaker als vervanger van aardappels in een stamppot. Hij heeft een lichte nootachtige smaak en wordt als deze gaar is lekker zacht van structuur.

Gratin

De aardappel gratin is een echte Franse klassieker. Deze schotel is een variatie hierop. Om hem iets minder zwaar te maken hebben we een gedeelte van de room vervangen door bouillon. Ook het gebruik van knolselderij maakt de schotel minder zwaar maar zeker niet minder lekker. Maak dit bijgerecht tijdig want hij heeft enige tijd in de oven nodig en is het lekkerste als hij even gestaan heeft. Je kunt de oven eventueel op 90 graden zetten en de schotel zo warm houden tot je deze op tafel wil zetten. Niets is zo vervelend als moeten wachten op een gerecht wat niet gaar is als de rest wel klaar is.

Liever met vlees?

Je kunt ervoor kiezen om in deze schotel vlees te verwerken. Neem dan blokjes gekookte ham of bak wat gekruid gehakt rul en voeg deze er samen met de uien aan toe.

Tip: Maak deze schotel eens in kleine potjes, ze zijn dan ook eerder gaar dan een grote schotel

Knolselderij

Knolselderij; Informatie en 15+ recepten

Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!

Knolselderij aardappel gratin

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram knolselderij
  • 750 gram bloemige aardappels
  • 150 gram bouillon
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 grote ui
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • peper / zout
  • boter

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een knolselderij aardappel gratin:

Verwarm de slagroom met de bouillon en de in plakjes gesneden teen knoflook. Als dit kookt, mag het vuur uit en kan de smaak van de knoflook in de room trekken. Snij de knolselderij in vieren en schil deze.

Schil de aardappels. Snij van beide plakjes van ongeveer 3 mm. Doe de aardappelschijfjes in een kom en meng er de bloem en de tijm doorheen.

Snij de ui in halve ringen en bak deze glazig in een klein beetje olie. Breng op smaak met peper en zout.

Vet een ruime ovenschaal in met een beetje boter en leg de helft van de plakjes knolselderij mooi verdeeld over de bodem. Verdeel er de helft van de uien over en strooi er 1/4 deel van de kaas over. Leg hierop de helft van de aardappelen, daarop gaat weer 1/4 deel van de kaas. Nu weer een laag knolselderij, ui, 1/4 kaas en als laatste een mooie laag aardappels. Haal de knoflook uit het roommengsel en giet het roommengsel voorzichtig over de aardappelen. Bestrooi met de laatste kaas en zet dit ruim een uur in een oven van 190 graden.

Test met een prikker of de aardappels en de knolselderij gaar zijn. Als de schotel te donker van kleur dreigt te worden bedek je deze met aluminiumfolie om verder kleuren te voorkomen. Serveer met een lekker stukje vlees of vis.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin278Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde aardappels met kwark
Bijgerecht

Gegratineerde aardappels met kwark

Pastinaak uit de wok
Bijgerecht

Pastinaak uit de wok; simpel, snel te bereiden en lekker

Salade met wintergroenten en noodles
Bijgerecht

Salade van wintergroenten en noodles

Gnocchi
Bijgerecht

Gnocchi; het basisrecept

Gebakken rijst met ei
Bijgerecht

Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

Aardappelkugel
Bijgerecht

Aardappelkugel; een aardappelschotel met uien en kaas

Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden
Bijgerecht

Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden

Gegratineerde prei met blauwe kaas
Bijgerecht

Gegratineerde prei met blauwe kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen