• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Knolselderij aardappel gratin

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
0
Knolselderij aardappel gratin

Knolselderij aardappel gratin – We kennen knolselderij van de soep en met name van de erwtensoep. Maar deze heerlijke knol is ook lekker in een salade of als bijgerecht. Ook zie je deze groente steeds vaker als vervanger van aardappels in een stamppot. Hij heeft een lichte nootachtige smaak en wordt als deze gaar is lekker zacht van structuur.

Gratin

De aardappel gratin is een echte Franse klassieker. Deze schotel is een variatie hierop. Om hem iets minder zwaar te maken hebben we een gedeelte van de room vervangen door bouillon. Ook het gebruik van knolselderij maakt de schotel minder zwaar maar zeker niet minder lekker. Maak dit bijgerecht tijdig want hij heeft enige tijd in de oven nodig en is het lekkerste als hij even gestaan heeft. Je kan de oven eventueel op 90 graden zetten en de schotel zo warm houden tot je deze op tafel wil zetten. Niks is zo vervelend als moeten wachten op een gerecht wat niet gaar is als de rest wel klaar is.

Liever met vlees?

Je kunt ervoor kiezen om in deze schotel vlees te verwerken. Neem dan blokjes gekookte ham of bak wat gekruid gehakt rul en voeg deze er samen met de uien aan toe.

Tip: Maak deze schotel eens in kleine potjes, deze zijn ook eerder gaar dan een grote schotel

Knolselderij aardappel gratin

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram knolselderij
  • 750 gram bloemige aardappels
  • 150 gram bouillon
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 grote ui
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • peper / zout
  • boter

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een knolselderij aardappel gratin:

Verwarm de slagroom met de bouillon en de in plakjes gesneden teen knoflook. Als dit kookt, mag het vuur uit en kan de smaak van de knoflook in de room trekken. Snij de knolselderij in vieren en schil deze. Schil de aardappels. Snij van beide plakjes van ongeveer 3 mm. Doe de aardappelschijfjes in een kom en meng er de bloem en de tijm doorheen. Snij de ui in halve ringen en bak deze glazig in een klein beetje olie. Breng op smaak met peper en zout. Vet een ruime ovenschaal in met een beetje boter en leg de helft van de plakjes knolselderij mooi verdeeld over de bodem. Verdeel er de helft van de uien over en strooi er 1/4 deel van de kaas over. Leg hierop de helft van de aardappelen, daarop gaat weer 1/4 deel van de kaas. Nu weer een laag knolselderij, ui, 1/4 kaas en als laatste een mooie laag aardappels. Haal de knoflook uit het roommengsel en giet het roommengsel voorzichtig over de aardappelen. Bestrooi met de laatste kaas en zet dit ruim een uur in een oven van 190 graden. Test met een prikker of de aardappels en de knolselderij gaar zijn. Wanneer de schotel te donker van kleur dreigt te worden bedek deze dan met aluminiumfolie om verder kleuren te voorkomen. Serveer met een lekker stukje vlees of vis.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Knolselderij
DeelPin257Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

boterboontjes
Bijgerecht

Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

Bloemkoolpuree
Bijgerecht

Bloemkoolpuree met Serranoham en Pecorino

Geplette krieltjes uit de oven
Bijgerecht

Geplette krieltjes uit de oven

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Aardappelsalade met asperges
Bijgerecht

Aardappelsalade met asperges; Proef het voorjaar

Komkommersalade met sesam
Bijgerecht

Komkommersalade met sesam

Geglaceerde bospeen
Bijgerecht

Geglaceerde bospeen, heerlijk zoete worteltjes!

Aardappelsalade met tuinbonen en gerookt spek
Bijgerecht

Aardappelsalade met tuinbonen en gerookt spek

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen