• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Krieltjes op een stokje; de echte krieltjes uiteraard

Met dit recept steel je de show bij de volgende barbecue

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
2
Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje – Ben je nog op zoek naar een leuk bijgerechtje, voor bij de barbecue, of bij een gewone maaltijd? Aardappels kunnen altijd en krieltjes zeker. Heb je al eens bedacht dat je krieltjes op een stokje kunt prikken? Wel even voorkoken natuurlijk. Supereenvoudig! Vervolgens rooster je ze, op de barbecue, of in de oven. Lekker sausje, of wat mayo erbij en je bijgerecht is compleet.

Krieltjes zijn jonge aardappeltjes

Althans, dat horen het te zijn

Aardappels die een formaat hebben van 23-30 mm noemen we krieltjes. Deze aardappeltjes zijn heel jong, ze hebben een heel dunne schil en je hoeft ze dus niet te schillen voor gebruik. Je gebruikt natuurlijk wel verse krieltjes. Verse krieltjes zijn rauwe, ongeschilde aardappels. En niet de krieltjes of minikrieltjes uit het koelschap van de supermarkt. Vaak zijn dit niet eens krieltjes, maar aardappelbolletjes die gesneden worden uit grote aardappels. Hartstikke makkelijk natuurlijk, voorgekookt en wel. Maar wat is nou de moeite van zelf koken? Daarnaast, vers en zelfgekookt is gewoon veel lekkerder. Wat wel verse krieltjes zijn, zijn de geschrapte krieltjes die bij de groenteboer worden aangeboden. Ze worden machinaal geschrapt, en verder niet bewerkt. Voor de krieltjes op een stokje gebruik je ongeschilde krieltjes.

Wat is nou de moeite van zelf koken?

Krieltjes op een stokje kun je voorkoken

Je kunt de krieltjes op een stokje voorbereiden door de aardappeltjes van tevoren te koken. Zet ze vervolgens ook vast in de marinade. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Je kunt de krieltjes ook niet op een stokje rijgen en gewoon los op de bakplaat of grillplaat van de oven of de barbecue grillen.

Krieltjes op een stokje

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Krieltjes op een stokje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 32 krieltjes, ongeveer even groot
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes, gehakt
  • het sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, zeer fijn gehakt of geperst
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de krieltjes op een stokje:

Kook de krieltjes voor in water met wat zout, tot ze gaar zijn.

Meng in een schaal de rozemarijn, het citroensap, de olijfolie, de knoflook, zout en peper. Schep hierin de krieltjes om en laat een half uurtje marineren.

Rijg de krieltjes aan de spiesjes. Doe 4 aardappeltjes aan een stokje.

Rooster de krieltjes op de barbecue, de grillpan, of in de oven, zodat ze warm en rondom bruin worden. Draai ze op tijd om, zodat ze niet verbranden.

Reken 2 spiesjes per persoon. Serveer de krieltjes op een stokje direct.

Tafel lekker !!

DeelPin19TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

stoofpeertjes in glühwein
Bijgerecht

Stoofpeertjes in glühwein; alsof oma zelf weer in de keuken staat

Salade van rauwe spruitjes
Bijgerecht

Salade van rauwe spruitjes

geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten
Bijgerecht

Geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten

Gestoofde appeltjes met verse cranberry's
Bijgerecht

Gestoofde appeltjes met verse cranberry’s

gebakken aardappels recept rauw zonder blancheren
Bijgerecht

Gebakken aardappels, zonder blancheren

Knolselderij aardappel gratin
Bijgerecht

Knolselderij aardappel gratin

Aardappelsalade met verse prei
Bijgerecht

Aardappelsalade met verse prei en een eitje

Ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen
Bijgerecht

Ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen

Reacties 2

  1. Bruggeman.Willy says:
    1 jaar geleden

    Toffe recepten.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Dank Willy, hopelijk smaken ze net zo goed 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

Recept in de picture

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.

Check het recept of lees de info
Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma

Kip Korma; uit de Indiase keuken

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen