• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Ovenaardappelen met ras el hanout

Voor deze ovenaardappelen hoef je de aardappelen niet te schillen

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
0
Ovenaardappelen met Ras el Hanout

Ovenaardappelen Met Ras El Hanout – Aardappelen uit de oven doen het altijd goed. Ze passen bij veel gerechten en ze zijn makkelijk voor te bereiden voor een etentje. Je hoeft ze alleen nog een half uurtje in de oven te schuiven. Deze ovenaardappelen met ras el hanout zijn lekker kruidig, en heerlijk bij wat gekookte groente en een stukje vlees. Zo maak je iets bijzonders van een gewoon AGV-tje.

Aardappelen

Voor dit recept kun je het beste vastkokende aardappelen nemen. Deze vallen niet uit elkaar bij het koken en zijn dus makkelijker te verwerken. Welk ras vastkokende aardappelen je neemt maakt niet zoveel uit, kies alleen niet te kleine aardappelen.

Voor deze ovenaardappelen hoef je de aardappelen niet te schillen.

Ras El Hanout

Ras El Hanout is een Marokkaans specerijenmengsel, dat uit heel veel verschillende, soms meer dan 25, specerijen bestaat. De exacte samenstelling is niet aan te geven, omdat elke specerijenhandelaar zijn eigen mengsel samenstelt. Ras El Hanout wordt veel gebruikt in Tajines met kip of vlees. Je kunt Ras El Hanout kopen in de Turkse of Marokkaanse supermarkt. Er zijn ook reguliere supermarkten de het verkopen.

Zet ovenaardappelen met gemak op tafel

Je kunt dit gerecht van te voren klaar maken, zo dat je het alleen nog een half uurtje hoeft te bakken in de oven.

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken of pul biber
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je ovenaardappelen met ras el hanout:

Boen de ongeschilde aardappelen schoon onder de kraan en snijd ze over de lengte in parten. Kook ze een paar minuten voor tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af en laat ze in een wijde, vuurvaste schaal uitdampen.

Meng in een kommetje de ras el hanout, de oregano, het knoflookpoeder, de chilivlokken en het zout met de olie.

Schep het specerijenmengsel voorzichtig door de aardappelpartjes. Zorg ervoor dat de alle partjes bedekt worden met een laagje. Dit gaat het makkelijkst met je handen. Trek wel een paar wegwerphandschoenen aan, om gele handen te voorkomen.

Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de ovenaardappelen met ras el hanout ongeveer 30 minuten tot ze een krokant korstje hebben.

Serveer de ovenaardappelen met ras el hanout bij een stukje vlees of vis en wat gekookte groente.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappelen
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

ovenaardappels met gerookte paprika
Bijgerecht

Ovenaardappels met gerookte paprika

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Roseval aardappeltjes uit de oven
Bijgerecht

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Soesjes van aardappel en pastinaak
Bijgerecht

Soesjes van aardappel en pastinaak

Tiroler Gröstl
Hoofdgerecht

Tiroler Gröstl: comfort food uit de bergen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen