- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen

Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen [1] – Eigenlijk vindt iedereen friet wel lekker en zou je deze graag wat vaker eten, maar normaal gesproken is friet vrij calorie-vol. Vaak grijpen we dan als alternatief naar de ovenfriet uit de vriezer, deze zijn al voorgebakken en bevatten dus ook al veel olie. Ook de verse friet uit de supermarkt is voorgebakken. Dus we gaan het zelf doen, zo hebben we controle over wat we eraan toevoegen. Het is allemaal heel eenvoudig, en als je ze geproefd hebt maak jij voortaan je eigen ovenfriet!

Neem bij voorkeur bintjes, aangezien ik deze niet bij de hand had gebruikte ik een lichtbloemige aardappel. In plaats van deze voor te bakken kookte ik deze 5 minuten voor. Later heb ik er een beetje olijfolie op gedaan en toen in de oven knapperig gebakken. Je zou indien je deze hebt ook de frietjes in de airfyer kunnen bakken.

Wil je meer lezen over zelf friet bakken? kijk dan eens hier[1] We leggen uit hoe je perfecte Vlaamse frieten uit de frituurpan haalt.

Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen

Hoe maak je deze skinny frietjes

Schil je aardappelen snij deze in plakken en snij deze in frieten. Spoel de aardappelen af en kook deze in ongeveer 5 minuten in ruim kokend water beetgaar. Laat de frietjes op een bakplaat helemaal afkoelen.

Verdeel een eetlepel olie over de frieten en meng er deze voorzichtig doorheen. Zet dit een ongeveer half uur in een oven van 180 graden en schep dit tussentijds 1 of 2 keer om tot de frieten goudbruin en knapperig zijn. Strooi er wat zout over en serveer direct.

Tafel lekker!

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. kijk dan eens hier: https://lekkertafelen.nl/recepten/patat-bakken/