• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, december 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen

Een lekker bijgerecht voor je najaarsmenu!

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
0
Ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen

Ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen – Aardappels en paddenstoelen zijn twee ingrediënten die allebei een heerlijke aardse smaak hebben. Ze laten zich samen dan ook heel goed combineren. Voor het gerecht, waarvan je het recept hieronder vindt, hebben we gekozen voor ovenkrieltjes en gemengde paddenstoelen. Door de paddenstoelen is dit natuurlijk een gerecht met een najaarstintje, maar het zal zeker ook niet misstaan als bijgerecht in een wildmenu dat je bijvoorbeeld met de feestdagen serveert.

Krieltjes, maar dan wel de echte

Als je ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen wilt maken, koop dan wel echte krieltjes. Krieltjes zijn kleine aardappeltjes die een grootte hebben van 23 tot 30 mm. Dit zijn verse, jonge aardappeltjes. Ze worden meestal in de schil verkocht en ook gegeten. Zelf schillen is niet echt handig bij zulke kleine aardappeltjes. Maar omdat de schillen dun zijn is het geen probleem om ze gewoon met de schil te eten. Wat wel handig is; bij sommige groenteboeren wordt machinaal geschrapte kriel verkocht. Dus als je geen ongeschilde aardappels wilt eten, kun je proberen om ze daar te kopen. Maak niet de fout om ‘minikrieltjes’ te kopen uit het koelvak van de supermarkt. Dit zijn geen krieltjes, maar grote aardappels die in blokjes worden gesneden en vervolgens afgerond. Laat je dus niet in de maling nemen. Kijk eens bij je lokale aardappelboer, die kan je ongetwijfeld aan echte krieltjes helpen.

Welke paddenstoelen kies je voor ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen?

We hebben voor de ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen gekozen voor een mengsel van kastanjechampignons, koningsoesterzwammen en shiitake. Je hoeft niet speciaal dit mengsel te gebruiken. Je kunt gewoon de paddenstoelen nemen die jij lekker vindt of die voorhanden zijn. Je kunt ook voor één soort kiezen. Wil je iets speciaals? Kijk dan eens of je aan cantharellen of eekhoorntjesbrood kunt komen. Hou je het liever simpel? Neem dan gewoon alleen champignons, dat gaat ook heel goed.

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo krieltjes in de schil
  • 450 gram gemengde paddenstoelen naar keuze
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de krieltjes goed en laat ze even drogen.

Snijd de uien in halve ringen.

Doe de krieltjes met de ui, de knoflook en de rozemarijn in een braadslee of een grote ovenschaal.

Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met wat zout.

Zet de braadslee in de oven.

Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon. Snijd grote exemplaren in stukken.

Voeg de paddenstoelen na 30 minuten toe aan de krieltjes en bak ze 15 minuten mee.

Serveer de ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen direct. Lekker met een stukje vlees of wild.

Tafel lekker !!

DeelPin54TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

aardappel kaas gratin
Bijgerecht

Romige aardappel kaas gratin in mini-pannetjes

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel
Bijgerecht

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

fondant aardappelen
Bijgerecht

Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

stoofpeertjes in glühwein
Bijgerecht

Stoofpeertjes in glühwein; alsof oma zelf weer in de keuken staat

Salade van rauwe spruitjes
Bijgerecht

Salade van rauwe spruitjes

geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten
Bijgerecht

Geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten

Gestoofde appeltjes met verse cranberry's
Bijgerecht

Gestoofde appeltjes met verse cranberry’s

gebakken aardappels recept rauw zonder blancheren
Bijgerecht

Gebakken aardappels, zonder blancheren

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Check het recept of lees de info
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Winterpeen

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Recept in de picture

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!

Check het recept of lees de info
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Redactie op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Eric op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Gerda Croese-Bosch op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • F.M. Prinsen op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
  • G.M. Willemsen op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Jaap op Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
  • Marina op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Greet Schut op Krokant gefrituurd ei
  • Connie Derks op Limburgse rijstevlaai

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen