Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Deze pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel kun je als bijgerecht maar ook als lunch serveren. Probeer ook eens met wortel of geraspte appel of peer.

0 213

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel – Als lekkere lunch of als bijgerecht hoe ga jij deze pannenkoekjes serveren?

Pannenkoeken

Wie is er niet groot mee geworden? Vroeger was het vaak de woensdagmiddaglunch als we thuiskwamen van school. Lekker pannenkoeken eten en dan de hele middag vrij. De schooltijden zijn nu veranderd maar een pannenkoek op z’n tijd blijft lekker. Wanneer je meer groenten wil eten zijn deze pannenkoekjes een zeer goed alternatief. En de kids zullen ervan smullen onder dat ze in de gaten hebben dat er groente in zitten. En het leuke is, ook hier kun je weer eindeloos variëren met groentes. Want ook wortel, courgette, spitskool, uien of geraspte appel of peer zijn erg lekker in pannenkoekjes.

Als bijgerecht

Deze pannenkoekjes zijn ook lekker als bijgerecht. Gebruik ze dan in plaats van aardappels of rijst en geef er nog andere groente bij zo serveer je ongemerkt dubbele portie groente. Zo kom je met gemak aan je portie groente per dag.

Even rusten

In het recept staat dat het beslag minimaal 10 minuten moet rusten. Dit doen we omdat de bloem zich dan beter kan ontwikkelen en meer vocht opneemt. Ook plakken de pannenkoekjes dan minder snel vast in je pan. Dit werkt ook bij grote pannenkoeken. Maak bv s ’morgens je beslag en zet het weg in de koelkast en bak later op de dag je pannenkoeken.

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Bijgerecht voor 4 personen

  • 300 gram rettich
  • 150 gram zoete aardappel
  • 170 gram bloem
  • 30 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 150 gram water
  • Koriander of peterselie
  • 1 lente ui
  • Peper en zout
  • Chilivlokken voor de liefhebber

Rasp de rettich en dep deze droog en doe in een grote kom. Rasp ook de zoete aardappel en doe deze erbij. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Neem peterselie of koriander naar smaak en snij deze fijn. Doe alles bij de rettich in de kom. Meng de bloem met de maïzena en de bakpoeder in een andere kom. Roer er royaal peper en zout doorheen en indien gewenst chilivlokken. Breek de eieren erbij en voeg er beetje bij beetje het water aan toe tot een redelijk stevig pannenkoeken beslag. Laat dit minimaal 10 minuten rusten. Voeg het beslag bij de geraspte groente en roer kort door. Verwarm een koekenpan met een laagje zonnebloemolie. Schep 3 hoopjes van het mengsel in de pan en verdeel tot een mooi rondje. Ik had een jus lepel genomen deze maat was precies goed voor de hoeveelheid die ik nodig had. Bak de koekjes op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier. Bak zo alle pannenkoekjes. Houdt de pannenkoekjes warm op een bord die je op een pan heet water hebt gezet.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer