• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

door Connie Derks
in Bijgerecht
0
0
Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel – Als lekkere lunch of als bijgerecht hoe ga jij deze pannenkoekjes serveren?

Pannenkoeken

Wie is er niet groot mee geworden? Vroeger was het vaak de woensdagmiddaglunch als we thuiskwamen van school. Lekker pannenkoeken eten en dan de hele middag vrij. De schooltijden zijn nu veranderd, maar een pannenkoek op z’n tijd blijft lekker. Als je meer groenten wil eten zijn deze pannenkoekjes een zeer goed alternatief. En de kids zullen ervan smullen zonder dat ze in de gaten hebben dat er groente in zitten. En het leuke is, ook hier kun je weer eindeloos variëren met groentes. Want ook wortel, courgette, spitskool, uien of geraspte appel of peer zijn erg lekker in pannenkoekjes.

Wanneer je meer groenten wil eten zijn deze pannenkoekjes een zeer goed alternatief.

Als bijgerecht

Deze pannenkoekjes  van rettich en zoete aardappel zijn ook lekker als bijgerecht. Gebruik ze dan in plaats van aardappels of rijst en geef er nog andere groente bij zo serveer je ongemerkt dubbele portie groente. Zo kom je met gemak aan je portie groente per dag.

Even rusten

In het recept staat dat het beslag minimaal 10 minuten moet rusten. Dit doen we omdat de bloem zich dan beter kan ontwikkelen en meer vocht opneemt. Ook plakken de pannenkoekjes dan minder snel vast in je pan. Dit werkt ook bij grote pannenkoeken. Maak bv s ’morgens je beslag en zet het weg in de koelkast en bak later op de dag je pannenkoeken.

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram rettich
  • 150 gram zoete aardappel
  • 170 gram bloem
  • 30 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 150 gram water
  • koriander of peterselie
  • 1 lente ui
  • peper en zout
  • chilivlokken voor de liefhebber

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel:

Rasp de rettich, dep deze droog en doe in een grote kom. Rasp ook de zoete aardappel en doe deze erbij. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Neem peterselie of koriander naar smaak en snij deze fijn. Doe alles bij de rettich in de kom. Meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder in een andere kom. Roer er royaal peper en zout doorheen en wanneer gewenst chilivlokken. Breek de eieren erbij en voeg er beetje bij beetje het water aan toe tot een redelijk stevig pannenkoeken beslag. Laat dit minimaal 10 minuten rusten.

Voeg het beslag bij de geraspte groente en roer kort door. Verwarm een koekenpan met een laagje zonnebloemolie. Schep 3 hoopjes van het mengsel in de pan en verdeel tot een mooi rondje. Gebruik hiervoor een juslepel. Dat is precies de juiste maat.

Bak de koekjes op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier. Bak zo alle pannenkoekjes. Houdt de pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel warm op een bord die je op een pan heet water hebt gezet.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Zoete aardappelGroente - WortelsGroente - Wortels - Rettich
DeelPin73Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pittige aardappelsalade
Bijgerecht

Pittige aardappelsalade

gevulde courgette
Bijgerecht

Gevulde courgette; Super simpel en met diverse variatietips

bloemkool mousseline
Bijgerecht

Bloemkool mousseline

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

bloemkool sweet en spicy
Bijgerecht

Bloemkool sweet en spicy

Sperziebonen als bijgerecht
Bijgerecht

Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender

Krieltjes-met-roomboter-en-peterselie
Bijgerecht

Krieltjes met roomboter en peterselie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
Tête de Moine

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen