Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Parmezaanse kaas aardappelen; Smakelijke eenvoud

Eenvoudig maar zeer smaakvol bijgerecht. De Parmezaanse kaas aardappelen met Prosciutto serveer je als bijgerecht bij vlees of vis.

0 3.888

Parmezaanse kaas aardappelen – Goed koken noemen we ook wel eens de kunst van het weglaten. Probeer alle ingrediënten die je gebruikt goed op waarde te schatten. Vaak zien we recepten waarin bepaalde ingrediënten gebruikt worden die je op het bord helemaal niet meer herkent. Zonde toch? Beperk je dus in de ingrediënten en koop vooral ingrediënten van goede kwaliteit. Onderstaand recept is een voorbeeld van eenvoud. Slechts drie ingrediënten + wat kleine basics maken samen een fantastisch bijgerecht. Parmezaans kaas aardappelen met wat Prosciutto.

Dit is puur en eenvoudig en tegelijkertijd zoveel lekkerder dan de diepvries aardappelschotels uit de supermarkt. Koop goede (licht vastkokende) aardappelen, koop goede Parmezaanse kaas ( niet die uit zo’n zakje) en koop echte Prosciutto! Als je hier de juiste aandacht aan geeft zullen je tafelgenoten écht positief verrast zijn.


Parmezaanse kaas aardappelen

Bijgerecht voor 4 personen

Een eenvoudige manier om geroosterde aardappelen een tikkeltje meer mee te geven. Serveer bij geroosterd vlees of vis.

  • 6 aardappelen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 4 plakjes Prosciutto, in dunnen reepjes
  • snufje nootmuskaat
  • zout
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • olie

Snijd de aardappels doormidden en kook ze 10 minuten in licht gezouten water. Laat de aardappelen goed uitlekken. Meng Parmezaanse kaas met nootmuskaat en peterselie. Rol de aardappelen door het kaasmengsel tot ze helemaal bedekt zijn. Schud het overtollige er af.

Giet een klein beetje olie in een braadslee en verwarm deze 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Haal de braadslee uit de oven en leg de aardappels er in. Schuif de braadslee weer in de oven en laat de aardappels een half uurtje bakken. Haal de braadslee weer uit de oven en strooi de Prosciutto reepjes over de aardappels. Laat de aardappels nog eens een kwartier bakken. Laat eventueel overtollig vet afdruipen en serveer de Parmezaanse kaas aardappelen direct.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer