• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, september 26, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Pastinaakchips uit de oven; Een gezonde en lekkere snack

door Marlene Stolte
in Bijgerecht
0
1
Pastinaakchips uit de oven

Pastinaakchips uit de oven – Een van de ‘vergeten groentes’ die we gelukkig de laatste tijd weer wat vaker tegen komen is de pastinaak. Gelukkig, want hoe onterecht is het dat we deze groente zomaar opzij hebben geschoven, hij zit vol met vitamines, mineralen, anti-oxidanten en is een mooie bron van vezels. Een wat zoetige smaak heeft deze witte wortel die vroeger ook gebruikt werd bij het maken van jams en cakes in plaats van suiker. Een stuk gezonder dan zomaar een pond suiker in een bakblik te gooien.

De pastinaak kan de hele winter door geoogst worden, want de wortel vriest niet dood. Vorst zou zelfs de smaak ten goede komen. Buiten dat groenten natuurlijk altijd gezond zijn (hartziekten, bloeddruk etc.) wordt aan de pastinaak nog wat extra’s toegeschreven. Het is een prima groente voor mensen die een (extreme) suikerbehoefte hebben door de zoete smaak in combinatie met weinig calorieën en een laag vetgehalte. Daarnaast stimuleert pastinaak de nieren en zorgt op die manier voor een snelle afvoer van afvalstoffen. En schijnbaar werkt het ook tegen cellulitis, alleen daarvoor is het al de moeite van het proberen waard nu we langzaam aan weer richting voorjaar gaan! De wortel is tot ongeveer maart vers te krijgen dus grijp je kans!

De pastinaak kan op allerlei manieren in de keuken gebruikt worden: rauw, gekookt, gebakken, gefrituurd, geroosterd. Hij past prima in stoofschotels en zoals eerder gezegd, past prima in een cake!

Een super manier om pastinaak te gebruiken is als chips uit de oven. Ik ben geen fan van chips, maar op deze manier lust ik ze graag. Zelfs onze pubers lusten ze graag, ontdekte ik. Soms wil je niet precies weten wat ze uitspoken, maar toen een van hen reageerde met:  “Lekker, die heb ik al eens eerder gegeten!”, vond ik dat toch een leuk dingetje om wel mee te krijgen. Voordat ik het wist was het bakje leeg. Geslaagd dus deze pastinaak chips en werkelijk te makkelijk om klaar te maken, dus probeer het echt een keer. Ik had meteen een appel in dunne plakjes gesneden en ook puur op de bakplaat in de oven gelegd, samen met de pastinaakchips een prima snack.

Pastinaakchips uit de oven

Oven op 180 graden, pastinaak in dunne reepjes snijden, in een bakje met wat olijfolie, peper, zout, paprikapoeder de pastinaakreepjes omroeren. Een bakplaat met wat bakpapier bekleden, de reepjes erop leggen en na zo’n 25 minuten haal je de pastinaakchips uit de oven.

Deze groente kan je op zoveel manieren gebruiken, ik ben er voorlopig nog niet klaar mee, maar zoek je iets met pastinaak probeer dan ook eens een van deze heerlijke gerechten: een heerlijke dikke soep van pastinaak  en peterseliewortel met verse gember en mierikswortel of pastinaak-aardappelpoffertjes die je als een soort rosti bij je hoofdgerecht kan serveren, lekker bij een visje. Nooit meer vergeten dus deze groente!

Eet lekker!

pastinaak
Specials

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.

Check het recept of lees de info
DeelPin33Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hartige mini muffins
Recepten

Hartige mini muffins, smaakmakers van je feestje

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Kalfskroketten
Recepten

Kalfskroketten

falafel met wortel
Recepten

Falafel met wortel in Libanees platbrood

falafel met spinazie
Hapjes

Falafel met spinazie maak je makkelijk zelf

Paddenstoelen tempura
Hapjes

Paddenstoelen tempura

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Bruschetta met paddenstoelen
Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

Reacties 1

  1. Arianne says:
    9 jaar geleden

    idd, super lekker is dit…!!!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Een groot stuk vlees serveren, maar niet ingewikkeld? Een gehaktbrood met verse kruiden zet je zo op tafel, en mislukken kan bijna niet!

Check het recept of lees de info
pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen