Pittige aardappelsalade – De tijd om te barbecueën is weer aangebroken. Behalve vlees en vis of vegetarische alternatieven horen daar natuurlijk ook lekkere bijgerechten bij. Zoals deze pittige aardappelsalade. Je kunt hem van tevoren klaarmaken. De pit komt van de chilivlokken. Je kunt het dus zo pittig maken als je zelf wilt, je past de hoeveelheid gewoon aan.
Aardappelen
Als je aardappelen gaat kopen voor een aardappelsalade, let er dan op dat je vastkokende aardappelen hebt. Kruimige aardappelen zijn niet echt geschikt. Je krijgt dan een heel compacte massa. Voor dit recept schil je de aardappelen niet. Boen ze gewoon goed schoon onder de kraan en kook ze in de schil. Je kunt voor deze aardappelsalade zowel aardappels met een gele als met een rode schil gebruiken. Koop niet te grote exemplaren. Kleintjes hoef je alleen te halveren, of eventueel in vieren te snijden.
Aardappelsalades; Zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Pittige aardappelsalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo ongeschilde, vastkokende aardappels
- 2 sjalotjes, heel fijn gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1,5 el peterselie, gehakt
- 1 theelepel chilivlokken
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels kwark of yoghurt
- 2 theelepels citroensap
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de pittige aardappelsalade:
Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Giet af en laat afkoelen.
Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt of kwark en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Strooi de gehakte sjalot, de knoflook, peterselie en chilivlokken over de aardappels. Voeg ook de dressing toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
Bestrooi eventueel nog met wat peterselie en chilivlokken.
Tafel lekker !!