Pittige groene asperges met ei – Noem het een salade, of noem het bijgerecht. Het maakt niet uit, noem het vooral erg lekker.
Makkelijk met asperges
Het is onbegrijpelijk hoe moeilijk er gedacht wordt over asperges. Het grootste probleem zit ‘m vaak in het schillen van die witte stengels. Heb je daar echt zo’n hekel aan? Probeer het te zien als gezellig momentje. Ontspan even, zet je ongeduld even opzij en geniet gewoon van een momentje asperges schillen. Hebben we je daarmee niet kunnen overtuigen? Pak dan gewoon groene asperges. Die zijn niet alleen lekker, maar ook lekker makkelijk. Je hoeft de groene asperges namelijk niet te schillen.
Lekkere luxe in een handomdraai
Met asperges kun je echt heel eenvoudig iets lekkers op tafel zetten. Probeer maar eens deze pittige variant. Een kwestie van groene asperges even grillen en overladen met een pittig mengsel van ui, knoflook, rode peper en tomaatjes. Natuurlijk doe je er ook wat verse scharreleitjes bij. Gevoelsmatig horen die nou eenmaal bij asperges.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Check het recept of lees de infoPittige groene asperges met ei
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 g groene asperges
- 1 sjalotje
- 2 tenen knoflook
- 2 rode Rawit pepers of 1 rode peper
- 250 g cherrytomaatjes
- 2 el rietsuiker
- 400 g groene asperges
- 2 el kokosvlokken
- 4 eieren
- 2 bosuien
Bereidingswijze van dit recept
Pittige groene asperges met ei maak je zo:
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Snipper ondertussen de sjalot heel fijn. Fruit deze een minuut op hoog vuur aan en pers de knoflook boven de pan uit. Draai het vuur wat lager en bak nog een minuutje door. Snijd de rode peper(s) fijn en de cherrytomaatjes in vieren. Doe dit samen met de suiker en een scheut water bij de sjalot in de pan en bak 10-15 minuten op laag vuur. Grill ondertussen de asperges met een flinke scheut olie en zout. Voeg wanneer ze bruin beginnen te worden de kokosvlokken toe en bak nog één tot twee minuten door. Kook de eieren zes minuten (of langer voor een hardgekookt ei) en snijd de bosuien in ringen. Hussel de tomaten- rode pepersaus door de asperges en serveer ze met de in vieren gesneden eieren en bosui.
Tafel lekker !!