• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Puree van koolraap en wortelpeterselie

door Samantha
in Bijgerecht
0
0
Puree van koolraap en wortelpeterselie

Puree van koolraap en wortelpeterselie – Puree eten we regelmatig als bijgerecht bij onze maaltijd. Meestal is deze dan gemaakt van aardappel maar steeds vaker zien we dat de aardappel vervangen wordt door bijvoorbeeld bloemkool of broccoli. Ik maakte deze keer een puree van koolraap en wortelpeterselie.

Vergeten groenten

Zowel koolraap als wortelpeterselie vallen onder de noemer “vergeten groente” , er zijn heel veel vergeten groenten, de één wat meer vergeten dan de ander maar deze groenten verschenen (vele) jaren geleden dagelijks op het bord terwijl veel mensen nu een verbaasd gezicht trekken als je het hebt over bijvoorbeeld wortelpeterselie, postelein of aardpeer. Gelukkig komen ze weer steeds meer op tafel en zijn pastinaak, schorseneren en meiraap al lang geen “vergeten groente meer”. Zou het niet geweldig zijn als de term “vergeten groente” straks gewoon niet meer bestaat.

Koolraap

Koolraap; breng hem weer terug in de keuken

Koolraap; een veelzijdige, geel met paars gekleurde knol van Hollandse bodem. Een groente die weer vaker op tafel zou moet verschijnen.

Puree van koolraap en wortelpeterselie

Bijgerecht voor 4 personen

  • 500 gram koolraap
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 25 gram boter
  • 4 plakken bacon
  • 75 milliliter room
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 10 gram bieslook
  • 60 gram geraspte kaas

In dit recept koos ik ervoor de groenten te stomen omdat ik vind dat de smaak intenser blijft op die manier, je kunt ze eventueel ook gaar koken. Stomen duurt ongeveer 30 minuten koken ongeveer 20 minuten.

Maak de koolraap en wortelpeterselie schoon en snijd ze in (ongeveer) gelijke stukken. Stoom/kook ze gaar. Verwarm je oven voor op 180 graden. Bak in een koekenpan de bacon lekker knapperig en laat ze vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier. Stamp de koolraap en wortelpeterselie tot een fijne puree. Vet een ovenschaal (of kleine schaaltjes) in met een beetje boter.
Snijd de bieslook in fijne ringetjes en snijd de bacon fijn, neem een klein beetje van beide apart om straks ter decoratie over de puree te strooien. Meng de boter, de room, de bacon, de bieslook en het knoflookpoeder door de puree. Schep de puree in de schaal en strooi de kaas erover.
Plaats de schaal voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de oven en bestrooi ze met wat bacon en bieslook.

Tafel lekker !!

DeelPin86Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloemkoolpuree
Bijgerecht

Bloemkoolpuree met Serranoham en Pecorino

Broccolipuree
Bijgerecht

Broccolipuree met extra smaakmakers

Schar met prei en knolselderijpuree
Visgerechten

Schar met prei en knolselderijpuree

Aardappelpuree uit de oven
Bijgerecht

Aardappelpuree uit de oven

hondshaai
Recepten

Hondshaai, peterseliepuree en sausje met grove mosterd

Venkelpureegekarameliseerdewortel
Recepten

Venkelpuree met gekarameliseerde wortel en ribkarbonade

hondshaai
Recepten

Gelakte hondshaai met pastinaakpuree en courgette

Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
Hoofdgerecht

Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Mosselen met room en limoncello; klinkt vast gek, mosselen in likeursaus, maar de frisse citroensmaak doet het heel goed met de mosselen!

Check het recept of lees de info
walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Halloumi salade met vijgen

Halloumi salade met vijgen

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen