Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Puree van koolraap en wortelpeterselie

Een zachte puree van koolraap en wortelpeterselie, laten we ze weer meer gebruiken die vergeten groenten, wellicht zijn ze dan ooit niet meer “vergeten”

0 2.803

Puree van koolraap en wortelpeterselie – Puree eten we regelmatig als bijgerecht bij onze maaltijd. Meestal is deze dan gemaakt van aardappel maar steeds vaker zien we dat de aardappel vervangen wordt door bijvoorbeeld bloemkool of broccoliIk maakte deze keer een puree van koolraap en wortelpeterselie.

Vergeten groenten

Zowel koolraap als wortelpeterselie vallen onder de noemer “vergeten groente” , er zijn heel veel vergeten groenten, de één wat meer vergeten dan de ander maar deze groenten verschenen (vele) jaren geleden dagelijks op het bord terwijl veel mensen nu een verbaasd gezicht trekken als je het hebt over bijvoorbeeld wortelpeterselie, postelein of aardpeer. Gelukkig komen ze weer steeds meer op tafel en zijn pastinaak, schorseneren en meiraap al lang geen “vergeten groente meer”. Zou het niet geweldig zijn als de term “vergeten groente” straks gewoon niet meer bestaat.


Puree van koolraap en wortelpeterselie

Bijgerecht voor 4 personen

  • 500 gram koolraap
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 25 gram boter
  • 4 plakken bacon
  • 75 milliliter room
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 10 gram bieslook
  • 60 gram geraspte kaas

In dit recept koos ik ervoor de groenten te stomen omdat ik vind dat de smaak intenser blijft op die manier, je kunt ze eventueel ook gaar koken. Stomen duurt ongeveer 30 minuten koken ongeveer 20 minuten.

Maak de koolraap en wortelpeterselie schoon en snijd ze in (ongeveer) gelijke stukken. Stoom/kook ze gaar. Verwarm je oven voor op 180 graden. Bak in een koekenpan de bacon lekker knapperig en laat ze vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier. Stamp de koolraap en wortelpeterselie tot een fijne puree. Vet een ovenschaal (of kleine schaaltjes) in met een beetje boter.
Snijd de bieslook in fijne ringetjes en snijd de bacon fijn, neem een klein beetje van beide apart om straks ter decoratie over de puree te strooien. Meng de boter, de room, de bacon, de bieslook en het knoflookpoeder door de puree. Schep de puree in de schaal en strooi de kaas erover.
Plaats de schaal voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de oven en bestrooi ze met wat bacon en bieslook.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer