• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Radijsloofstamppot; een verrassende lentestamppot

door Frederike
in Bijgerecht, Stamppot
0
0
radijsloof, radijsloofstamppot, bladgroente, stamppot

Radijsloofstamppot – Is radijsloof eetbaar? Vast niet… O, jawel én zelfs overheerlijk!

Radijsloofstamppot, stamppot met een ongebruikelijke bladgroente

Heb je een bosje radijsjes gescoord? Doe eens lekker gek en gooi het loof niet weg, maar probeer dit recept voor een verrassende radijsloofstamppot.

Radijsjes zijn nu helemaal in het seizoen (april) en die wil je altijd in huis hebben voor in de lekkerste salades, of als krokante snack. Als je radijsjes eet, eet je eigenlijk de wortel van een plantje uit de familie van de kruisbloemigen. We eten die bolvormige wortels meestal rauw, omdat ze lekker pittig zijn. Maar, wat doe je met het radijsloof? In de compostbak? Bij het afval? Absoluut niet! Maak er eens een heerlijke radijsloofstamppot mee. Wedden dat je met die lentestamppot menig tafelgenoot versteld doet staan? De smaak is ongeëvenaard, je hebt er een vegetarisch, zero-waste gerecht mee op je conto en het is lekker zuinig!

Je wist het misschien niet, maar radijsloof is dus een groene bladgroente, die je gratis meekrijgt bij aankoop van een bosje radijsjes. Win-win! Vanaf nu gooi jij het nooit meer weg, want je kunt er heel wat lekkere dingen mee maken, zoals dit recept voor radijsloofstamppot.

We beloven je dat het heel eenvoudig en superlekker is! Let op: gooi deze keer de radijsjes niet weg 😉, daar doen we een andere keer iets lekkers mee!

Gebruik alleen het mooi groene radijsloof. Gele of gekneusde blaadjes gooi je weg. Hak het daarna in fijne stukjes en roerbak, stoof, kook of serveer het zelfs rauw in een salade. Durf je niet? Echt wel, zodra je het hebt geproefd in deze stamppot kun je er niet genoeg van krijgen. Probeer het maar!

Radijsloof is best een beetje pittig, zeker als je het rauw proeft, maar als het goed bereid is, is het minstens even lekker als spinazie, zo niet nóg lekkerder! Wij vertellen je hoe je dat voor elkaar krijgt.

Radijsloofstamppot

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • het loof van 2 bosjes radijsjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram boter
  • 2 x een halve theelepel zout
  • peper uit de molen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je radijsloofstamppot:

Was en schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook ze gaar in ruim water met een halve theelepel zout.

Terwijl de aardappelen koken ontdoe je de radijsjes van hun loof. Was het loof grondig en haal gekneusde blaadjes er tussenuit, die mogen weg. Hak het radijsloof fijn. Voor een extra bite laat je de steeltjes zitten, hou je daar niet van dan verwerk je alleen het blad.

Doe 50 gram boter in een kookpan, laat de boter schuimig worden en stoof hierin het radijsloof beetgaar. Pers twee teentjes knoflook in het radijsloof en laat nog even meebakken tot het radijsloof goed geslonken is. Zet het gestoofde radijsloof van het vuur, even aan de kant.

Pureer de aardappelen met een pureestamper. Als de textuur van de aardappelpuree naar je smaak is roer je er het radijsloof door. Leg de overige 50 gram boter in de hete radijsloofstamppot en roer tot de boter gesmolten is. Breng de radijsloofstamppot op smaak met wat peper uit de molen een halve theelepel zout.

Tip: maak eens een ruimere hoeveelheid en serveer het als hoofdgerecht met gebakken spekblokjes erdoor, comfortfood ten top!

Tafel lekker !!

DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Pompoen met bietjes uit de oven
Bijgerecht

Pompoen met bietjes uit de oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen