• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Rode kool met balsamico en appel

door Redactie
in Bijgerecht
0
6
Rode kool met balsamico en appel

Rode kool met balsamico en appel – Rode kool is best lekker. Het wordt alleen niet zo heel vaak gegeten en deze groente komt nogal eens uit een diepvriesdoosje. Vaak uit puur gemak koop je dan een doosje of potje. Maar een beetje hobbykok of een tegenstander van bewerkt voedsel maakt dit liever vers.

Ga naar de groenteman of maak een rondje over de markt en kom thuis met zo’n mooie rode kool. Ze kosten bijna niets en vooral in herfst en winter is dit een heerlijk ingrediënt om mee te werken.

Er zijn talloze recepten voor rode kool in omloop. Ze verschillen enorm. We suggereren dan ook zeker niet dat onderstaand recept een klassieker uit oma’s keuken is. Wel garanderen we dat dit een hele smaakvolle versie is van de bekende rode kool met appeltjes.

rode kool

Rode kool: een kleurrijke groente met veel mogelijkheden

Rode kool kennen we vooral met een appeltje. Maar er kan zoveel meer. Salade, stamppot, ovenschotel; met een rode kool kan het allemaal.

Rode kool met balsamico en appel

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 0,5 rode kool (fijngesneden)
  • 1 ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepel karwijzaad (fijn gestampt)
  • 0.5 l. water
  • 5 eetlepels balsamicoazijn
  • 70 gr. bruine basterdsuiker
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 appels
  • allesbinder
  • 1 flinke eetlepel appelstroop
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Rode kool met balsamico en appel maak je zo:

Snijd de rode kool fijn. Dit kun je met het mes doen, maar ook met een keukenmachine (gebruik de rasp voor plakjes). Snijd de ui in stukjes en fruit deze in een pan met dikke bodem aan. Doe hierbij het laurierblaadje, de kruidnagels en het karwijzaad. Als de ui glazig is voeg je de rode kool toe samen met het water, de balsamicoazijn, bruine suiker en het bouillonblokje. Breng dit aan de kook en laat dit 25 minuten pruttelen tot het bijna gaar is.

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appel in stukjes, maar niet te fijn. Stukjes van ongeveer 1 cm in doorsnee zijn prima. Voeg deze ongeveer (als het bijna gaar is) na de 25 minuten toe aan de rode kool en laat dit opstaan tot er nog maar een vingerkootje water in de pan zit. Let wel op dat het niet droog kookt!

Als de appel lekker zacht is, strooi je de allesbinder bij het kookvocht zodat het vocht indikt tot een sausdikte. Voeg als laatste een dikke lepel appelstroop toe. Breng de rode kool met appel en balsamico verder op smaak met zout en peper.

Tafel lekker !!

DeelPin210Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Gegratineerde paddenstoelen
Bijgerecht

Gegratineerde paddenstoelen

roergebakken witlof
Bijgerecht

Roergebakken witlof met honing en mosterd

Aardappelpuree met koolraap
Bijgerecht

Aardappelpuree met koolraap en pecorino

Ovenaardappelen met Ras el Hanout
Bijgerecht

Ovenaardappelen met ras el hanout

Gestoofde witte kool
Bijgerecht

Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven
Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Reacties 6

  1. Jan Kooi says:
    8 maanden geleden

    Verrassend lekker recept, ik deel het vaak, en krijg altijd lovende reacties!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      8 maanden geleden

      Dank Jan, fijn dat we kunnen inspireren! 😉

      Beantwoorden
  2. Mieke, says:
    1 jaar geleden

    Had de rode kool met Balsamico en appel gemaakt .
    Hij heeft lekker gesmaakt .
    Maar een vraag (welke appels worden hierbij gebruikt ?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Vaak een elstar of een goudreinet Mieke, maar je kunt natuurlijk voor een eigen favoriet kiezen.

      Beantwoorden
  3. Petra says:
    3 jaar geleden

    Er staat helemaal geen ui bij de ingrediënten?!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Bedankt voor de tip Petra, bij deze staat ook de ui er tussen ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen