Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Roseval aardappeltjes uit de oven worden extra krokant als je ze eerst kookt, kneust en dan pas in de oven zet. Serveer met huisgemaakte aïloli

0 2.113

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli – Wanneer ik iets van vlees in de oven klaar maak zet ik er met een kleine moeite een plaat met aardappels bij.  Heerlijk vinden ze dat hier en zeker wanneer ik die kleine, rode roseval aardappeltjes neem. Omdat ze eerst gekookt en gekneusd worden en daarna met een beetje roomboter besprenkelt krijgen ze een heerlijk krokant korstje.

De Roseval aardappel is een zeer smakelijke egale, rode aardappel. Je ziet ze steeds vaker, vaak verpakt per kilo of 2,5 kg.  Deze vastkoker is zeer geschikt om in de schil te koken of te bakken. Hij wordt veel gebruikt voor te bakken in de oven. Dit kan voorgekookt zijn maar ook rauw kan deze aardappel de oven in.


Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Bijgerecht met aardappel voor 4 personen

 • 1 kg Roseval aardappels ( online bestellen )
 • 1 tl zout
 • 2-3 takjes rozemarijn
 • 1 bol knoflook
 • grof zeezout
 • 50 gram roomboter

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappeltjes en verwijder onregelmatigheden. Kook ze in gezouten water gaar en laat ze afkoelen tot lauw. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de aardappeltjes op. Duw nu alle aardappels met een stamper of met de handen kapot, ze hoeven niet geprakt maar ze moeten wel openscheuren. Verdeel er de takken rozemarijn tussen en snijd de bol knoflook doormidden en zet beide helften er ook tussen. Smelt de boter en verdeel deze over de aardappeltjes. Zet de plaat in de voorverwarmde oven en bak ze in een uurtje lekker knapperig. Strooi er wat grof zeezout overheen voordat je ze op tafel zet.

Vervolgens maak je de aïoli

 • 2 eidooiers
 • 2 el citroensap
 • 1/2 tl mosterd
 • 250 ml zonnebloemolie
 • zout/peper

Gebruik de halve bollen knoflook welke je tussen de aardappeltjes in de oven hebt gezet om mee te laten poffen. Haal de halve bollen er na een half uurtje uit en laat afkoelen tot lauw. Meng met een staafmixer of foodprocessor de mosterd, eidooiers, citroensap en een snuf zout. Giet er terwijl de staafmixer/ foodprocessor draait de olie in een straaltje in tot je de gewenste dikte hebt van mayonaise. Doe alles in een kommetje. Duw de knoflook uit de schil en plet deze. Roer de knoflook nu samen met wat peper en zout naar smaak door de mayonaise.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer