• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

door Connie Derks
in Bijgerecht
1
0
Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli – Vlees in de oven? Zet er direct een plaat met aardappels bij. Zelfde moeite, grootser resultaat! Je tafelgenoten zullen het fantastisch vinden, vooral als je die kleine, rode roseval aardappeltjes neemt. Kook ze eerst, kneus ze daarna en besprenkel ze dan met een beetje roomboter. Je krijgt dan dat heerlijke krokante korstje waar iedereen dol op is.

Gemak en smaak uit de oven

De Roseval aardappel is een zeer smakelijke egale, rode aardappel. Je ziet ze steeds vaker, vaak verpakt per kilo of 2,5 kg.  Deze vastkoker is zeer geschikt om in de schil te koken of te bakken. Hij wordt veel gebruikt om te bakken in de oven. Dit kan voorgekookt zijn, maar ook rauw kan deze aardappel de oven in. Voor deze roseval aardappeltjes uit de oven kook je de aardappels eerst zelf even voor.

Kneuzen en besprenkelen met een beetje roomboter. Je krijgt dan dat heerlijke krokante korstje waar iedereen dol op is.

Stoere smaken = Stoer feest

Durf het eens aan om met een iets ander bijgerecht te komen dan de klassieke gekookte of gebakken aardappelen. Word oprecht blij van een aardappelras dat wat unieker is dan de snelschiller. De Roseval aardappel is er zo één om trots op te zijn en dus ook trots mee voor de dag te komen. Schillen? Nee hoor, gewoon een keertje niet! Even wassen en borstelen, meer moet je er niet aan doen.

Koken, kneuzen, bakken met roomboter en de roseval aardappeltjes uit de oven vervolgens serveren met een aïoli van ja echt… gepofte knoflook. Beter gaat het vandaag niet worden!

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg Roseval aardappels
  • 1 tl zout
  • 2-3 takjes rozemarijn
  • 1 bol knoflook
  • grof zeezout
  • 50 gram roomboter
  • 2 eidooiers
  • 2 el citroensap
  • 1/2 tl mosterd
  • 250 ml zonnebloemolie
  • zout/peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je roseval aardappeltjes uit de oven:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappeltjes en verwijder onregelmatigheden. Kook ze in gezouten water gaar en laat ze afkoelen tot lauw. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de aardappeltjes op. Duw nu alle aardappels met een stamper of met de handen kapot, ze hoeven niet geprakt, maar ze moeten wel openscheuren. Verdeel er de takken rozemarijn tussen en snijd de bol knoflook doormidden en zet beide helften er ook tussen. Smelt de boter en verdeel deze over de aardappeltjes. Zet de plaat in de voorverwarmde oven en bak ze in een uurtje lekker knapperig. Strooi er wat grof zeezout overheen voordat je de roseval aardappeltjes uit de oven op tafel zet.

Vervolgens maak je de aïoli

Gebruik de halve bollen knoflook die je tussen de aardappeltjes in de oven hebt gezet om mee te laten poffen. Haal de halve bollen er na een half uurtje uit en laat afkoelen tot lauw. Meng met een staafmixer of foodprocessor de mosterd, eidooiers, citroensap en een snuf zout. Giet er terwijl de staafmixer / foodprocessor draait de olie in een straaltje in tot je de gewenste dikte hebt van mayonaise. Doe alles in een kommetje. Duw de knoflook uit de schil en plet deze. Roer de knoflook nu samen met wat peper en zout naar smaak door de mayonaise. Serveer de roseval aardappeltjes uit de oven met de aïoli.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin26Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde aardappels met kwark
Bijgerecht

Gegratineerde aardappels met kwark

Pastinaak uit de wok
Bijgerecht

Pastinaak uit de wok; simpel, snel te bereiden en lekker

Salade met wintergroenten en noodles
Bijgerecht

Salade van wintergroenten en noodles

Gnocchi
Bijgerecht

Gnocchi; het basisrecept

Gebakken rijst met ei
Bijgerecht

Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

Aardappelkugel
Bijgerecht

Aardappelkugel; een aardappelschotel met uien en kaas

Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden
Bijgerecht

Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden

Gegratineerde prei met blauwe kaas
Bijgerecht

Gegratineerde prei met blauwe kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen