Snijbonen met geroosterde paprika en tijm – Eet jij wel eens snijbonen? Of was de laatste keer dat je ze at toen je oma ze voor je klaarmaakte? Dan wordt het tijd om de snijboon in ere te herstellen, want ze zijn niet ouderwets en ze passen prima in de hedendaagse keuken. Combineer de snijbonen met geroosterde paprika en tijm en je zet een lekker, aantrekkelijk en kleurig bijgerecht op tafel, waar iedereen van zal smullen.
Snijbonen zijn lekker, gezond en niet ouderwets
Waarom hebben snijbonen toch de reputatie van een vergeten of ouderwetse groente? Die grote, groene bonen zijn, nog steeds, gewoon overal te koop en je kunt er fantastisch mee koken. Er valt dan ook echt voor te pleiten om ze wat vaker op tafel te zetten. En dat hoeft echt niet alleen op de manier zoals je om of je moeder ze klaarmaakte. Vroeger werden ze meestal gekookt, en dan vaak net iets te lang, vervolgens nog even gestoofd in wat boter en op smaak gebracht met nootmuskaat. Best lekker, zo op de ouderwetse manier, maar het kan anders. Heel anders! Kijk maar eens naar het recept voor snijbonen met geroosterde paprika en tijm dat je hieronder vindt.
Snijbonen met geroosterde paprika en tijm is lekker en kleurrijk
Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij snijbonen, maar de combinatie met paprika en verse tijm is erg lekker. De paprika in dit snijbonen recept wordt geroosterd. Dat is even een beetje werk, maar vers gegrilde paprika is natuurlijk wel erg lekker. Als je echt geen zin hebt om zelf paprika te grillen kun je eventueel een potje kopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er wat meer te grillen, en die in te vriezen voor een volgende keer. Je kunt ze in een potje met olie een week in de koelkast bewaren. Behalve voor dit recept kun je die geroosterde paprika’s natuurlijk nog voor honderd-en-een andere dingen gebruiken. En je gaat dit recept vast vaker maken, nu je weer eens snijbonen hebt geproefd.
Snijbonen; verrassend lekker en zeker niet ouderwets!
Het zijn allang geen 'scheermesjes' meer. Snijbonen zijn niet ouderwets en passen goed in de huidige manier van koken. Een verrassende boon!
Snijbonen met geroosterde paprika en tijm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram snijbonen
- 1 rode paprika
- 3 takjes tijm
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je snijbonen met geroosterde paprika en tijm:
Gril een paprika boven een (gas)vlam tot hij helemaal zwart ziet. Stop hem vervolgens in een plastic zak en sluit die. Laat de paprika in de zak afkoelen. Eenmaal afgekoeld kun je de zwart geblakerde schil makkelijk verwijderen.
Snijd de gegrilde paprika in stukjes.
Was en snijd de snijbonen. Kook ze in 10-15 minuten beetgaar.
Haal de tijmblaadjes van de takjes.
Verwarm de olijfolie.
Verwarm de stukjes paprika met de tijmblaadjes in de olijfolie.
Giet de gekookte bonen af en meng ze door de paprika en de tijm.
Serveer de snijbonen met geroosterde paprika en tijm direct.
Tafel lekker !!