Soesjes van aardappel en pastinaak – Maken jullie wel eens aardappelkroketjes? Nee? Check dan snel het recept hier. Ja? Dan heb je ook alle reden om verder te lezen.
Pastinaak
Pastinaak is heel veelzijdig in gebruik. Hij wordt vaak weggezet als vergeten groente. Voor echte hobbykoks geldt dat misschien al lang niet meer, maar wij zijn er wel van overtuigd dat er nog heel veel mensen zijn die de pastinaak nog moeten ontdekken.
Met de pastinaak maak je chips, soep, ovenschotels, stoofschotels en de groente wordt ook veel verwerkt in aardappelpuree. Kijk ook eens verder op Lekker Tafelen voor nog meer bijgerechten met pastinaak.
Als soesjes
Hoe leuk is het om eens wat anders te proberen. Mogelijk schrikt de naam je een beetje af. Soesjes maken staat nou niet echt bekend als de simpelste bereidingstechniek in de keuken. Toch denken we dat je het prima kunt proberen. Als de aardappelkroketjes lukken, lukt dit ook!
Deze soesjes gaan niet in de oven, maar worden gefrituurd. Ze zijn een ware lekkernij, heel sappig en smeuïg van structuur. Ze passen bij een etentje, of gewoon bij iets waar je anders aardappelkroketten bij geeft. Niemand zal geloven dat het pastinaak-aardappels zijn!
Een gouden raad: Maak er genoeg want ze zijn vlugger op dan gemaakt.
Aardappels pureren; alles over puree!
Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?
Bijgerechten met pastinaak
Maak de meest verrassende bijgerechten met pastinaak. Of je ze nu kookt, bakt, stooft of frituurt, pastinaak is een heerlijke groente.
Aardappels frituren; hoe doe je dat?
Aardappels kun je bereiden op verschillende manieren. Koken, bakken, stomen, poffen en frituren. Weet jij alles al over aardappels frituren?
Soesjes van aardappel en pastinaak
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 375 gram aardappels
- 350 gram pastinaak
- zout, peper, nootmuskaat
- 6 eetlepels water
- 40 gram bakboter
- 70 gram bloem
- 2 eieren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je soesjes van aardappel en pastinaak:
Schil de aardappels en de pastinaak en verdeel in kleine stukken. Kook ze gaar in gezouten water en giet ze af. Stamp de massa met een pureestamper en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Breng water, bakboter en zout aan de kook. Neem van het vuur en roer er in één keer de bloem door. Zet terug op het vuur en blijf roeren tot het een bol vormt die niet meer aan de bodem kleeft.
Neem de pan weer van het vuur en klop er nu één voor één de eieren door. Gebruik een houten lepel! Roer tot een smeuïge massa ontstaat.
Meng het soezendeeg door de aardappel-pastinaak puree. Proef even van het mengsel en kruid indien nodig nog even bij.
Verhit de frituurpan op 180 graden. Maak met 2 eetlepels quenelle’s (ovalle balletjes) en laat deze goudbruin bakken in de friteuse. Laat dan even uitlekken op keukenpapier en serveer de soesjes van aardappel en pastinaak direct.
Tafel lekker !!