Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender – Sperziebonen we eten ze allemaal geregeld. Meestal gekookt en afgewerkt met een beetje boter en wat nootmuskaat. Lekker en makkelijk maar ook een beetje saai. Om een beetje afwisseling in het menu te krijgen maakte ik de sperziebonen eens net een beetje anders klaar dan dat we gewend zijn. Niets geks, niets nieuws, maar wel superlekker. Je gezinsleden zullen blij verrast zijn.
Sperziebonen als bijgerecht op twee manieren
Sperziebonen met champignons en spek
- 500 gram sperziebonen
- 200 gram champignons
- 100 gram gerookt ontbijtspek
- 1 kleine ui
- Boter om in te bakken
- Peper, zout, nootmuskaat
Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Kook ze in een beetje water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Snij de ui fijn. Snij de champignons in plakjes en het spek in reepjes. Bak de spekblokjes licht krokant in een klein beetje boter. Voeg er de ui en de champignons aan toe en bak deze mee tot alles gaar en mooi van kleur is. Voeg de gekookte boontjes toe en warm deze even mee. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
Sperziebonen met satésaus
- 500 gram sperziebonen
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel ketjap manis
- Mespunt sambal
- 2 eetlepels gebakken uitjes
Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Kook ze in een beetje water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Meng in een pannetje pindakaas, ketjap en een beetje water. Begin met 2 eetlepels en voeg meer toe wanneer nodig. Roer dit tot een gladde saus. Verwarm de saus en breng op smaak met sambal. Doe de warme boontjes in een schaal, giet er de saus over en bestrooi met gebakken uitjes.
Hoe serveer jij sperziebonen als bijgerecht?
Tafel lekker !!
Wat een geweldige interressante site,ik leer er veel van en ga ontdekken dat alles gezond en lekkerder kan!thankx gr Susanne
Dank je Susanne voor dit mooie compliment. Gezond en lekker koken hoeft niet moeilijk te zijn, succes met je ontdekkingstocht.