- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Sperziebonen als bijgerecht; Maak het net even spannender

Sperziebonen als bijgerecht; Maak het net even spannender – Sperziebonen we eten ze allemaal geregeld. Meestal gekookt en afgewerkt met een beetje boter en wat nootmuskaat. Lekker en makkelijk maar ook een beetje saai. Om een beetje afwisseling in het menu te krijgen maakte ik de eens sperziebonen net een beetje anders klaar dan dat we gewent zijn. Niks geks, niks nieuws maar wel super lekker. Je gezinsleden zullen blij verrast zijn.


Sperziebonen als bijgerecht op twee manieren

Sperziebonen met champignons en spek

Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Kook ze in een beetje water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Snij de ui fijn. Snij de champignons in plakjes en het spek in reepjes. Bak de spekblokjes licht krokant in een klein beetje boter. Voeg er de ui en de champignons aan toe en bak deze mee tot alles gaar en mooi van kleur is. Voeg de gekookte boontjes toe en warm deze even mee. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.

Sperziebonen met satésaus

Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Kook ze in een beetje water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Meng in een pannetje pindakaas, ketjap en een beetje water. Begin met 2 eetlepels en voeg meer toe indien nodig, roer dit tot een gladde saus. Verwarm de saus en breng op smaak met sambal.  Doe de warme boontjes in een schaal, giet er de saus over en bestrooi met gebakken uitjes.

Hoe serveer jij sperziebonen als bijgerecht?

Tafel lekker!

 

Links in dit recept:
  1. sperziebonen: https://lekkertafelen.nl/special/sperziebonen/
  2. champignons: https://lekkertafelen.nl/special/champignons/