• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer

door Connie Derks
in Bijgerecht
0
3
Spitskool met ei

Spitskool met ei – Gisteren was ik bij mijn lokale groenteboer voor mijn wekelijkse groenten en fruit. Het is iedere keer weer moeilijk kiezen want het ziet er allemaal even mooi en vers uit. Mijn groenteboer heeft alleen groenten en fruit van Hollandse bodem dus een sinaasappel of banaan vind je er niet. Maar met ‘alleen’ producten van Hollandse bodem is er absoluut volop keuze.

Kolen bijvoorbeeld, alle soorten en maten zijn nu verkrijgbaar en deze keer besloot ik om een spitskool te nemen. Meestal maken we spitskool met een melksausje. Maar ik wilde eens iets anders dus vroeg ik aan de verkoopster of ze een tip voor me had, en ja natuurlijk, die had ze wel. Ze adviseerde de kool eens klaar te maken met roerei. Ik vond het vreemd maar was ook wel nieuwsgierig naar het resultaat. Na haar aanwijzingen opgevolgd te hebben kwam ik tot een gerecht dat zeker voor herhaling vatbaar is. Deze naturel versie is erg smakelijk maar ik bedacht me dat ik het ook eens ga combineren met een lente-uitje , met een snuf kerriepoeder of met wat ham door het ei of of of nou ja ga zo maar door er is volop mee te combineren.

Spitskool is een sluitkool en familie van de witte en de rode kool. Hij dankt zijn naam aan zijn spitse vorm. Spitskool is vooral een zomerkool maar wordt ook in het najaar geoogst. Deze kool heeft een zachte smaak en is wat sappiger dan de witte kool. Ook is deze kool lichter verteerbaar wat hem ideaal maakt voor salades, om te koken, te smoren of te roerbakken. Omdat deze kool zo neutraal van smaak is, is deze perfect te combineren met tal van smaken. Denk hierbij ook eens aan de oosterse keuken of een pittige roerbak maaltijd.

Spitskool met ei

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • ½ grote spitskool
  • 3 eieren
  • scheutje room
  • beetje boter of olie

Bereidingswijze van dit recept

Schaaf of snij de kool in dunne reepjes en was deze. Zet de kool op met aanhangend water (geen extra water, maar alleen het water dat nog aan de kool zit van het wassen) en een snufje zout. Laat de kool kort koken zodat deze nog een beetje knapperig is. Schud het vocht van de kool af en laat de kool droog stomen door deze zonder deksel nog even door te warmen. Klop je eitjes met een scheutje room of melk samen met wat peper en zout los. Smelt een beetje boter of olie in een koekenpan en bak daarin de eitjes rul. Blijf roeren totdat ze droog gebakken zijn. Roer nu het gebakken roerei door de spitskool met ei en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Tafel lekker!

Tags: GroenteGroente - Kool - Spitskool
DeelPin359Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

gevulde courgette
Bijgerecht

Gevulde courgette; Super simpel en met diverse variatietips

bloemkool mousseline
Bijgerecht

Bloemkool mousseline

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

bloemkool sweet en spicy
Bijgerecht

Bloemkool sweet en spicy

Sperziebonen als bijgerecht
Bijgerecht

Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender

Krieltjes-met-roomboter-en-peterselie
Bijgerecht

Krieltjes met roomboter en peterselie

Aardappelkroketjes zelf maken
Bijgerecht

Aardappelkroketjes zelf maken; Een absolute delicatesse

Reacties 3

  1. Anita says:
    6 maanden geleden

    Paprika, lente ui en knoflook was, na peper en gerookte paprikapoeder, al toegevoegd. Chilisaus lijkt me een goede aanvulling. Wij bedachten ketjap manis omdat we het geheel nogal vlak van smaak vonden.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      6 maanden geleden

      Het gerecht is van nature vrij basic, zo kan iedereen het naar smaak aanpassen.
      Jou opties lijken me erg lekker bedankt voor je tips.

      Beantwoorden
  2. Ardi says:
    9 maanden geleden

    Ga dit vanavond proberen met rijst en wat chillisaus. Ben benieuwd. .

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen