• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Stoofpeertjes in glühwein

door Connie Derks
in Bijgerecht
0
4
stoofpeertjes in glühwein

Stoofpeertjes in glühwein – Ruikt u het nog in gedachten? Die heerlijke geur van kruidige stoofpeertjes? Zo wanneer het seizoen daarvoor aanbreekt, laat mijn groenteman – heel slim van hem – stoofpeertjes op een zacht vuurtje op de toonbank pruttelen. Nog ruim voordat je langs de winkel wandelt, loopt het water je in de mond. Zo gaat dat: daar valt niets tegen te doen. Zelf stoofpeertjes maken vergt eigenlijk alleen wat geduld, meer niet. De beloning komt vanzelf: binnen korte tijd geurt je hele huis naar (winterse) gezelligheid en je krijgt vanzelf zin om er iets lekkers bij te koken! Oorspronkelijk wordt het met rode bessensap gemaakt. Ik kan je vertellen dat stoofpeertjes in glühwein nóg lekkerder is.

Stoofperen

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Stoofpeertjes in glühwein

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 150 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • +/- 500 gram stoofpeertjes (liefst Gieser Wildeman)
  • 1 fles Glühwein (of een fles wijn met 25 gram suiker, 10 kruidnagels en een schijfje sinaasappel)
  • 1 stokje kaneel
  • 1 citroen (liefst biologisch)
  • nog een paar scheppen suiker naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stoofpeertje in glühwein:

Het mooiste vind ik het om de peertjes te schillen en heel te laten, met het steeltje er nog aan. Schil ze dus met een dunschiller, zet ze in een pan met de glühwein of het alternatief, de kaneel en suiker. Snijd een paar dunne schilletjes van de citroen en voeg een kneepje citroensap toe. Gebruik geen aluminium pan! Dat tast de smaak aan.

Laat 2 uur zachtjes pruttelen met de deksel dicht, anders verdampt alles te veel.  Af en toe moet je de peertjes even omkeren, want de peertjes moeten wel overal even gaar en rood worden. Doe dat voorzichtig met een houten lepel, je wilt ze wel heel laten.

Serveer dit gestoofde fruit op kamertemperatuur of lauwwarm.

Tip: Het overgebleven vocht kun je verder inkoken tot een siroop. Heerlijk over ijs of door de vla!

Tip 2: liever geen alcohol? Gebruik dan een flesje bessensap, voeg nog evenveel water en misschien wat meer suiker toe.

Tags: Fruit
DeelPin222Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Baba ganoush
Bijgerecht

Baba ganoush

boterboontjes
Bijgerecht

Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

Bloemkoolpuree
Bijgerecht

Bloemkoolpuree met Serranoham en Pecorino

Geplette krieltjes uit de oven
Bijgerecht

Geplette krieltjes uit de oven

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Aardappelsalade met asperges
Bijgerecht

Aardappelsalade met asperges; Proef het voorjaar

Komkommersalade met sesam
Bijgerecht

Komkommersalade met sesam

Geglaceerde bospeen
Bijgerecht

Geglaceerde bospeen, heerlijk zoete worteltjes!

Reacties 4

  1. wies says:
    2 jaar geleden

    als je gluhwein kookt verdampt de alcohol ,dus dan hoef je toch geen bessensap te gebruiken ?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Wel voor de smaak Wies

      Beantwoorden
  2. Lekker Tafelen says:
    5 jaar geleden

    Leuk dat je het deelt Isabelle….. Je kunt heel goed kiezen voor een recept zonder alcohol. Bessensap is de meest gebruikte, maar er is nog veel meer mogelijk. Wat de suddertijd betreft staat er 2 uur in het recept. De gieser wildeman peertjes worden over het algemeen beter rood. Je hoeft dan geen perenrood suiker te gebruiken. Wat ons betreft is het hoe puurder hoe beter ?

    Beantwoorden
  3. Isabelle Roelofs says:
    5 jaar geleden

    Ik heb dit recept gister gemaakt, geen citroen schil erin gedaan. Dan de variant zonder alcohol. Had alleen de blauwe bessensap genomen. Kan ook krijg je paars rode kleur. Volgende keer de rode bessensap uitproberen en nog wat langer sudderen dan 1 uur. Dat staat er niet in dus dat is beetje gokken. Had buitenkant mooi van kleur en binnenkant nog eigen kleur van de peer. Smaakte goed. Oh ja perenrood suiker is ook goed om de kleur te behouden.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen