• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Tomatenbrood met gekleurde cherrytomaatjes

door Samantha
in Bijgerecht, Brood
0
0
Tomatenbrood

Tomatenbrood met gekleurde cherrytomaatjes – Een lekker tomatenbrood die heerlijk smaakt bij een warme kom soep of een lekker bord pasta.

Alweer even geleden bezocht ik Robèrt van Beckhoven, tijdens dit bezoek legde hij me onder ander het belang van water in een brood uit, meer water maakt een brood luchtiger. Dit principe heb ik in mijn achterhoofd gehouden bij het bereiden van het deeg voor dit tomatenbrood. Meer water maakt echter ook dat het deeg minder makkelijk hanteerbaar is. Zorg dus voor voldoende bloem op je werkblad en vet eventueel je handen lichtjes in met wat olijfolie.

Gekleurde tomaten

Helaas heb ik bij mijn groenteman geen andere kleur tomaten kunnen krijgen, rood is toch wel de kleur die je voornamelijk in de tomatenbakken terug vindt. Cherrytomaatjes daarentegen kan ik wel in meer kleuren krijgen, ieder natuurlijk met zijn eigen smaak, de één wat zoeter als de ander. Om mijn tomatenbrood toch een leuk kleureneffect mee te geven kies ik voor wat verschillende kleuren van de cherrytomaatjes. Naast de cherrytomaatjes nam ik ook wat romatomaten mee, een stevige tomaat met een fris,zoete smaak.

Tomatenbrood

  • 10 gram droge gist
  • 335 ml handwarm water
  • 450 gram bloem
  • 1 el honing
  • 1 tl zout
  • 6 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 Romatomaten
  • 30 cherrytomaten (in diverse kleuren)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl (Himalaya) zeezout
  • 40 gram Gorgonzola (optioneel)

Doe 4 el olijfolie in een kommetje en knijp hierboven de knoflook uit, roer even doorelkaar en zet apart voor later. Doe de gist samen met het water in een kom en laat even 5 minuten staan.
Na 5 minuten voeg je de honing, het zout, de overige olijfolie en de bloem toe. Roer met een houten lepel alles goed door elkaar tot zich een deeg vormt. Stort het deeg op een goed bebloemd werkvlak en houd het met gebruik van een deegschraper even goed in beweging. Strooi wat bloem in een kom en bestuif het deeg ook met bloem. Doe het deeg in de kom en laat het afgedekt zeker een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Stort het deeg op een bebloemd werkvlak en verdeel in twee gelijke stukken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg beide stukken deeg erop. Vet je handen nu in met wat (olijf)olie en vorm de stukken deeg tot de gewenste vorm. Bestrijk de broden met de olijfolie met knoflook. Halveer de cherrytomaatjes en snijd plakken van de romatomaten. Verdeel deze over beide broden. Druk vooral de cherrytomaatjes even goed aan. Bestrooi de broden nu met de tijm en het Himalaya zout. Over één van de broden verkruimelde ik nog de gorgonzola, voor liefhebbers van deze kaas een zeer smakelijk toevoeging.
Bak de broden in de voorverwarmde oven in 35 minuten gaar.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Vruchtgroenten - TomatenVruchtgroenten
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Raapsteeltjes bereiden
Kookschool

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Groene aspergesoep
Soep

Groene aspergesoep met een eitje

Asperge recepten & tips
Specials

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen