Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Witlof met balsamico

Witlof wordt vaak als bitter ervaren. Probeer eens witlof met balsamico. Neem dan wel een goede balsamico! Ervaar het zelf: Less is more!

0 419

Witlof met balsamico – Witlof staat bekend om een wat bittere groente maar als je deze balsamico witlof proeft zul je versteld staan. Mede doordat de kern van de witlof eerst verwijderd wordt, vind je echt geen bittere smaak. Heerlijk zoete gekarameliseerde smaken voeren de boventoon en de balsamico versterkt dit.

Ga zeker voor een goede kwaliteit balsamico, deze is van nature vaak wat dikker en ook de smaak is veel verfijnder dan de goedkopere varianten. En wist je dat een fles goede kwaliteit balsamico geen houdbaarheidsdatum heeft? Je kan dit letterlijk eeuwen bewaren als het koel en donker bewaard wordt. Altijd een super goede investering in je keuken dus!

Witlof met balsamico

Bijgerecht voor 2 personen

  • 4 stronken witlof
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 3 eetlepels balsamico
  • peper en zout
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Snij de witlof doormidden en verwijder de kern, dit is het harde gedeelte, midden in de stronk. Snij dan de witlof in repen van ongeveer 1,5 cm breed. Snij de puntpaprika in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Verwarm wat bakboter in een pan en bak de ui even aan. Leg dan de witlof en de paprika in de pan en bak totdat de witlof wat gaat karamelliseren. Dit zie je als de groente aan de buitenzijden wat bruin begint te worden. Strooi er in de tussentijd peper en zout over. Zet dan het vuur wat zachter en schenk de balsamico over het geheel en schep goed door. Laat alles dan nog zo’n 5 minuten zachtjes bakken. Schep als laatste de peterselie erdoor en serveer het dan als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een lekker stukje vlees.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer