• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, november 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gnocchi zelf maken – smakelijke restverwerking

door Redactie
in Bijgerecht
0
4
Gnocchi

Gnocchi zelf maken – smakelijke restverwerking – Misschien kent u ze wel, die smakelijke Italiaanse ovale gekookte deegballetjes: gnocchi. Je kunt ze gevacumeerd en soms zelfs vers bij de supermarkt krijgen, maar zelf maken is nóg lekkerder. Ideaal om overgebleven aardappels te verwerken.

Voor wie deze pastasoort niet kent: het zijn een soort Italiaanse aardappelknödels. Klinkt misschien niet heel appetijtelijk, maar schijn bedriegt. Ze worden gemaakt van een mengsel van aardappel en bloem, en worden met wat ei bij elkaar gehouden. Je kookt ze in de bouillon en ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Al heel erg lekker met gewoon wat boter en Parmezaanse kaas, maar ga gerust los met lekkere sausjes. Overigens kun je de gekookte gnocchi ook nog even in de koekenpan in wat boter en/of olijfolie opbakken. Ook verrukkelijk.

Goed, laten we aan de slag gaan.

Gnocchi zelf maken

Zelfgemaakte gnocchiBijgerecht voor 2 personen:

  • 300 à 400 gram gekookte (liefst kruimige) aardappelen
  • 75 à 100 gram bloem
  • 1 ei ( gebruik voor 1 persoon alleen een eidooier)
  • peper en zout

Prak de aardappels fijn (met pureestamper of -knijper), voeg het ei toe, wat peper en zout en net zoveel bloem totdat er een stevig, maar makkelijk kneedbaar deegje ontstaat.

Rol in je handen kleine ovale balletjes ter grootte van een kleine walnoot en leg ze op een met bakpapier bedekt bakblik naast elkaar. Het kan zijn dat je handen op een gegeven moment erg kleverig worden en niet meer lekker ‘rollen’. Was dan even goed je handen tussendoor.

Wanneer je daar klaar  bent, druk je met de holle kant van een vork op elke gnocchi. Dan komen er ribbeltjes in en die nemen weer goed de saus of boter op, die je na het koken erover heen doet.

Je kunt de gnocchi gerust zo een paar uur laten staan, maar meteen koken kan ook.

Breng een pan met water aan de kook met wat zout, of – nog lekkerder – met wat bouillon. Houd de pan aan de kook. Daarin kieper je voorzichtig de gnocci. Na een paar minuten komen ze bovendrijven en kun je ze met een schuimspaan eruit halen. Direct opdienen met bijvoorbeeld een klont boter, wat gebakken fijngesneden salie en parmezaanse kaas. Smullen maar!

Tip: als je meer gnocchi maakt, doe ze dan niet allemaal tegelijk in de pan. Kook ze dan in porties.

DeelPin46TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel
Bijgerecht

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

fondant aardappelen
Bijgerecht

Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

stoofpeertjes in glühwein
Bijgerecht

Stoofpeertjes in glühwein; alsof oma zelf weer in de keuken staat

Salade van rauwe spruitjes
Bijgerecht

Salade van rauwe spruitjes

geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten
Bijgerecht

Geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten

Gestoofde appeltjes met verse cranberry's
Bijgerecht

Gestoofde appeltjes met verse cranberry’s

gebakken aardappels recept rauw zonder blancheren
Bijgerecht

Gebakken aardappels, zonder blancheren

Knolselderij aardappel gratin
Bijgerecht

Knolselderij aardappel gratin

Reacties 4

  1. Daniël De Jong says:
    7 jaar geleden

    Er staat dat je de balletjes op de bakplaat legt mét bakpapier… maar niet of ze ook daadwerkelijk in de oven gaan. ?

    Beantwoorden
    • Vanessa van Koppen says:
      7 jaar geleden

      Ha Daniël, je legt ze op bakpapier te drogen, dan haal je ze makkelijker weer van de bakplaat, anders kunnen ze misschien een beetje plakken. Maar ze gaan zelf niet de oven in! Je doet ze rauw in kokend water, totdat ze komen bovendrijven. Succes ermee.

      Beantwoorden
    • Dogtag says:
      7 jaar geleden

      Dat klopt, je moet ze ook niet bakken maar koken, net als pasta. Veel mensen denken dus ook dat gnocchi een ‘pasta’ is. Bakplaat en papier(tegen het plakken) dienen alleen maar voor het wegleggen zodat je ze daarna kunt koken.

      Beantwoorden
  2. Francien says:
    9 jaar geleden

    Leuk recept die Gnocchi gaan we uit proberen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Bloemkool bakken of roerbakken
Specials

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!

Check het recept of lees de info
Stoofperen

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

Recept in de picture

Court-bouillon
Recepten

Court-bouillon; die maak je toch zelf?!

De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!

Check het recept of lees de info
Zuurkool met salami en paprika

Zuurkool met salami en paprika

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Worstenbrood om te delen
  • Connie Derks op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Schelpdier op Oesters eten; Drie verschillende bereidingswijzen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen