Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Uienconfituur; Zelfgemaakte lekkernij bij wild, paté of vlees

Het is fascinerend om van een gewoon ingrediënt als uien een uienconfituur te maken. Dit zou je altijd in huis moeten hebben. Lekker bij wildpaté of vlees.

0 4.261

Uienconfituur; Zelfgemaakte lekkernij bij wild, paté of vlees – Uienconfituur is een heerlijk bijgerecht bij wild, paté of een stevig stuk vlees. Ik maakte hem voor bij de everzwijnpaté en moet je eerlijk zeggen: dat is een geweldige combinatie! Uienconfituur is heel eenvoudig te maken: het is eigenlijk gewoon een kwestie van de ingrediënten bij elkaar doen in een pannetje en laten koken, terwijl je blijft roeren. Het is fascinerend om van een alledaags ingrediënt als uien iets bijzonders te maken.

Culinair cadeautje

Een zelfgemaakte uienconfituur zou je altijd in huis moeten hebben. Pak dan eens niet de fles ketchup, maar serveer je stukje vlees of wild met een flinke lepel van dit goedje. En daarmee is direct een culinair cadeau geboren. Want als je dan toch bezig ben is het een kleine moeite om wat extra te maken. Doe de uienconfituur in een mooi weckpotje, plak er een mooi etiket op en geef het cadeau. Zo’n zelfgemaakt cadeautje kan echt iedereen waarderen! Uiteraard altijd eerst even proeven voor je het weggeeft. Bij iets wat je cadeau doet wil je natuurlijk dat de smaak volledig in balans is.


Uienconfituur

ingrediënten uienconfituur

Bijgerecht

  • 500 gram uien
  • 50 ml witte wijn
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 40 gram rozijnen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper en zout naar smaak
  • 50 gram grenadine
  • 50 gram bruine suiker
  • 75 gram geleisuiker
  • (citroen)tijm en laurierblad
  • +/- 1 tl. roze peperbolletjes

Stoof de ui in een beetje boter glazig zonder dat deze kleurt, onder voortdurend roeren. Voeg de witte wijn, sinaasappelsap, Balsamico azijn, grenadine en bruine suiker toe. (Citroen)tijm en laurier toevoegen en even zachtjes laten inkoken.

Voeg nu ook het geleisuiker en de rozijnen toe en laat indikken naar eigen zin ( vergelijkbaar met jam, confituur). Voeg erna de roze peperbolletjes eraan toe. Breng de uienconfituur op smaak met peper en zout. Eenmaal klaar kun je deze in potten bewaren in de koelkast.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More