• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Uienconfituur; Zelfgemaakte lekkernij bij wild, paté of vlees

door Arianne
in Bijgerecht
uienconfituur 2
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Uienconfituur; Zelfgemaakte lekkernij bij wild, paté of vlees – Uienconfituur is een heerlijk bijgerecht bij wild, paté of een stevig stuk vlees. Bijvoorbeeld bij everzwijnpaté, dat is een geweldige combinatie! Uienconfituur is heel eenvoudig te maken: het is eigenlijk gewoon een kwestie van de ingrediënten bij elkaar doen in een pannetje en laten koken, terwijl je blijft roeren.

Het is fascinerend om van een alledaags ingrediënt als uien iets bijzonders te maken.

Culinair cadeautje

Een zelfgemaakte uienconfituur zou je altijd in huis moeten hebben. Pak dan eens niet de fles ketchup, maar serveer je stukje vlees of wild met een flinke lepel van dit goedje. En daarmee is direct een culinair cadeau geboren. Want als je dan toch bezig ben is het een kleine moeite om wat extra te maken. Doe de uienconfituur in een mooi weckpotje, plak er een mooi etiket op en geef het cadeau. Zo’n zelfgemaakt cadeautje kan echt iedereen waarderen! Uiteraard altijd eerst even proeven voor je het weggeeft. Bij iets wat je cadeau doet wil je natuurlijk dat de smaak volledig in balans is.

Doe de uienconfituur in een mooi weckpotje, plak er een mooi etiket op en geef het cadeau.

ingrediënten uienconfituur
uienconfituur bereiden
uienconfituur 2

Uienconfituur

Porties: 1 weckpotje
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram uien
  • 50 ml witte wijn
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 40 gram rozijnen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper en zout naar smaak
  • 50 gram grenadine
  • 50 gram bruine suiker
  • 75 gram geleisuiker
  • (citroen)tijm en laurierblad
  • +/- 1 tl. roze peperbolletjes

Bereidingswijze van dit recept

Uienconfituur maak je zo:

Stoof de ui in een beetje boter glazig zonder dat deze kleurt, onder voortdurend roeren. Voeg de witte wijn, sinaasappelsap, Balsamico azijn, grenadine en bruine suiker toe. (Citroen)tijm en laurier toevoegen en even zachtjes laten inkoken.

Voeg nu ook het geleisuiker en de rozijnen toe en laat indikken naar eigen zin ( vergelijkbaar met jam, confituur). Voeg erna de roze peperbolletjes eraan toe. Breng de uienconfituur op smaak met peper en zout. Eenmaal klaar kun je de uienconfituur in potten bewaren in de koelkast.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Uien

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gekarameliseerde uiensoep met camembert
Soep

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

wortelstamp
Stamppot

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Ajuinstoemp, sipelpomp of uienstamppot
Stamppot

Ajuinstoemp, sipelpomp of uienstamppot

hutspot
Stamppot

Hutspot of stamppot peen en uien

tarte tatin met uien
Ovenschotel

Tarte Tatin met uien

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen