Zoete aardappel pastinaak koekjes – Zoete aardappel en pastinaak worden weer steeds populairder. Maar de vraag is vaak wat we ermee kunnen. Ze worden meestal in de oven geroosterd, of er wordt een stamppot van gemaakt. Pannenkoekjes is echter ook een heerlijk idee.
Deze koekjes zijn ideaal om kinderen aan de groenten te krijgen. Als je een antiaanbakpan gebruikt hoef je niet veel olie te gebruiken en de koekjes worden lekker knapperig. Doordat ze krokant gebakken zijn en licht zoet van smaak eten ze er zo een paar van weg.
Koekjes van verse groenten zijn lekker bij vis of kip
Zoete aardappel recepten; Van basis tot out of the box
Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!
Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!
Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.
Zoete aardappel pastinaak koekjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram zoete aardappels
- 750 gram pastinaak
- 3 lente uitjes
- 2 eieren
- 75 gram bloem
- paar takjes verse koriander
- of 1 theelepel gedroogde koriander
- 1 theelepel zout
- grof gemalen peper naar smaak
- olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zoete aardappel pastinaak koekjes maak je zo:
Schil de aardappels en de pastinaak en rasp deze grof. Doe deze in een royale kom en doe er de eieren en de bloem bij. Meng even goed door. Snij de koriander grof en voeg deze met de lente-ui, het zout en de peper toe en meng nog even door. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en neem steeds kleine hoopjes groenten en druk deze samen. Het makkelijkste is het wanneer je een ijsschep neemt en daar de groente mee uit de kom schept. Druk de groenten in de schep aan, laat in de pan glijden en druk met een spatel aan zodat ze vlak van boven zijn. Bak eerst een kant ongeveer 5 minuten tot deze bruin en krokant zijn. Draai om en bak nogmaals ongeveer 5 minuten. Haal uit de pan en leg ze op een bord op een stukje keukenpapier. Bak zo tot alle koekjes gaar zijn. Verwarm ze op het laatst nog even in de pan of houd de koekjes warm in een oven. Maar ook lauw warm zijn deze koekjes erg lekker.
Deze zoete aardappel pastinaak koekjes zijn heerlijk bij een stukje gebakken vis.
Tafel lekker !!