- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Zoete aardappel [1] pastinaak koekjes – Zoete aardappel en pastinaak we zien ze steeds vaker in de winkels. Maar vaak is de vraag wat kunnen we ermee. Vaak worden ze in de oven geroosterd, of er wordt een stamppot van gemaakt. Ik besloot er een soort van pannenkoekjes van te maken.

Deze koekjes zijn ideaal om kinderen aan de groenten [2] te krijgen. Wanneer je een anti aanbakpan gebruikt hoef je niet veel olie te gebruiken en de koekjes worden lekker knapperig. Door dat ze zo krokant gebakken zijn en licht zoet van smaak eten ze er zo een paar van weg.


Zoete aardappel pastinaak koekjes

Bijgerecht[1] voor 4 personen

 

Schil de aardappels en de pastinaak en rasp deze grof. Doe deze in een royale kom en doe er de eieren en de bloem bij. Meng even goed door. Snij de koriander grof en voeg deze met de lente ui, het zout en de peper toe en meng nog even door. Verwarm een een beetje olie in een koekenpan en neem steeds kleine hoopjes groenten en druk deze samen. Het makkelijkste is het wanneer je een ijsschep neemt en daar de groente mee uit de kom schept. Druk de groenten in de schep aan, laat in de pan glijden en druk met een spatel aan zodat ze vlak van boven zijn. Bak eerst een kant ongeveer 5 minuten tot deze bruin en krokant zijn. Draai om en bak nogmaals ongeveer 5 minuten. Haal uit de pan en leg ze op een bord  op een stukje keukenpapier. Bak zo tot alle koekjes gaar zijn. Verwarm ze op het laatst nog even in de pan of houd de koekjes warm in een oven. Maar ook lauw warm zijn deze koekjes erg lekker.

Deze zoete aardappel pastinaak koekjes zijn heerlijk bij een stukje gebakken vis [4].

 

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. Bijgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/bijgerecht/
  2. zoete aardappels: https://lekkertafelen.nl/special/zoete-aardappel/
  3. pastinaak: https://lekkertafelen.nl/special/pastinaak/