Doe eens iets leuks met zoete aardappelen! Dit recept kun je serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een Mexicaanse maaltijd, maar je kunt het ook eten als Turkse meze. Meze zijn zo geweldig omdat er geen regels voor bestaan. Het zijn diverse soorten koude en warme hapjes, die je serveert met warm Turks brood (pide). Maak deze lauwwarme zoete aardappelpuree en serveer hem met een schaal olijven en een schaal zongedroogde tomaten. Heerlijk met Turkse pide.
Nodig voor zoete aardappelpuree
- 2 grote zoete aardappelen
- bakje verse hummus (of zelf maken)
- platte peterselie of koriander
- kippenbouillontablet
- zout en peper
- olijfolie
Zo maak je zoete aardappelpuree
Schil de zoete aardappels en snijd ze in niet te kleine blokjes. Doe ze in een pan en zet ze onder water. Doe er een kippenbouillontablet bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan. Giet de aardappels snel af en stamp ze fijn met een pureestamper. Doe er een paar eetlepels hummus bij en proef elke keer even. voeg naar smaak meer hummus toe. Doe er een klein scheutje lekkere olijfolie bij en roer door tot je een zalvige puree hebt. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Doe het gerecht in een mooie schaal. Bestrooi met fijngeknipte platte peterselie of -als je dat lekker vindt – fijngesneden koriander. Serveer met Turks brood.