- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Zongedroogde-tomaatjesbrood, uit de koekenpan

Zongedroogde-tomaatjesbrood, uit de koekenpan – Ken je dat, soep[1] of salade[2] klaar en brood[3] vergeten?! Of dat je plotsklap trek krijgt in een stukje brood met wat allioli[4]? Maak dan dit snel-klaar brood uit de koekenpan eens. Niet laten rijzen, niet extra kneden, geen in een kommetje met een vochtige theedoek erover of een oven, maar direct in de pan! Het is een wondertje van eenvoud.

Met de ingrediënten kan je variëren naar jouw eigen smaak, gebruik lekker veel (verse) kruiden en laat het zout achterwege. Dat heeft dit brood helemaal niet nodig. Het enige dat je wel altijd nodig hebt is zelfrijzend bakmeel en water. Maak het vlak voordat je het opdient want warm is dit panbrood toch het lekkerst. Hier mijn favoriete versie:

Zongedroogde-tomaatjesbrood uit de koekenpan

Pulseer in de keukenmachine het bakmeel, de tomaatjes en de kruiden. Doe dit niet te lang, er mogen echt nog wat grove stukjes te zien zijn. Voeg druppelsgewijs water toe totdat het deeg zich op gaat rollen tot bal (het deeg blijft erg plakkerig). Rol op een met bloem bestoven blad de bal uit tot de grootte van de koekenpan. Heb je een kleinere koekenpan, deel de bal dan in tweeën. Bak het brood met een beetje olijfolie 5 minuten per kant op een laag pitje.
Het brood blijft binnenin wat smeuïg (hoe dikker, hoe smeuïger), vind je dit erg, scheur het brood dan en doe het nog even terug in de koekenpan en druk het even aan.

Eet lekker!

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. soep: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/soep/
  2. salade: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/salade/
  3. brood: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/bakken/brood/
  4. allioli: https://lekkertafelen.nl/recepten/saus/allioli/