Zweedse krieltjes met zure room – Zweedse krieltjes met zure room zijn heel gemakkelijk te maken en smaken heel erg lekker bij (Zweedse) visgerechten zoals Gravadlax of Zure haring.
Zweedse krieltjes met zure room
Voor 4 personen
- 600 à 800 gr. krieltjes
- 1 bosje verse dille
- 1 bakje zure room à 125 ml.
- peper en zout
eventueel:
- een scheutje truffelolie
Zo maak je Zweedse krieltjes met zure room:
Was de krieltjes en kook ze in de schil in ongeveer 20 à 25 minuten gaar. Giet ze af en snijd ze in tweeën. Meteen met peper en zout en eventueel met een scheutje truffelolie besprenkelen, als ze nog heet zijn, dan nemen ze deze smaken snel op. Zodra ze zijn afgekoeld, de dille fijnhakken, een beetje voor de decoratie achterhouden en de rest mengen met de zure room. Schep de room door de krieltjes en besprenkel er dan nog wat extra peper en dille over. Serveer dit gerecht op kamertemperatuur. Drink er desgewenst aquavit bij. De Zweedse krieltjes zijn ook ideaal om bij een picknick mee te nemen!
Tafel lekker !!
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!