Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Biologische stoofpeertjes in schil

1 2.343

Ik liep met mijn zoon op de markt in Alkmaar, en kwam een kraampje tegen met biologische producten. o.a. de stoofpeertjes dus, maar deze waren zo klein dat ik het niet zag zitten om ze te schillen. Ik heb het nog nooit eerder op deze manier klaar gemaakt, en ik wist ook niet of het lekker zou zijn. Wel heb ik wat meer specerijen toegevoegd om de smaak goed door de schil heen te laten dringen. Ik wist niet of dat nodig zou zijn. De peertjes waren heerlijk, geen overdreven specerijen smaak!!

Biologische stoofpeertjes in schil

  • 1 kilo biologische stoofpeertjes heel en gewassen
  • 3 kaneelstokjes
  • 8 kruidnagels
  • 3 stuks steranijs
  • 3 kardamompeulen gekneusd
  • Sap van een ½ citroen
  • ½ fles zoete rode wijn van Gallo
  • 2 glaasjes port
  • 1 flesje zwarte bosbessensap
  • 2 el rietsuiker

Bereiding
Alle ingrediënten met de peertjes in een pan doen. Aan de kook brengen. Op laag vuur laten stoven.
Desnoods het vocht nog een beetje binden of in laten koken.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Gerbrich zegt

    Dag Francijn, Deze recept ga ik vandaag uit proberen. Ik heb ook hele kleine peertjes. Groeten, Gerbrich

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More