Bladerdeeg groentetaartje – Deze Bladerdeeg groentetaartjes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Ze zijn geschikt voor een gezellig etentje en ze zijn ook nog eens makkelijk en snel te bereiden.
Zelf werk ik altijd graag met bladerdeeg, niet alleen omdat het makkelijk is. Maar vooral omdat het erg lekker is. Ik maak er voor verjaardagen graag lekkere snacks mee. Bladerdeeg laat zich makkelijk combineren: zoet, hartig, groente, fruit etc.
Bladerdeeg groentetaartje Variant 1
Genoemde hoeveelheid is voor 4 bladerdeeg gerechten.
- 5 plakken bladerdeeg
- 1 eetlepel pesto
- 2 uien
- 2 wortels
- 1 tomaat
- 1 theelepel sesamzaad
- 1 theelepel maanzaad
- 2 eetlepels ketjap
- theelepel boter
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg deze van elkaar af op het aanrecht. Snijd de uien in stukjes en fruit ze vast in de pan. Ondertussen snijd je ook de tomaat en wortels in stukjes. Deze kunnen in stukjes bij de pan met uien in. Als de groentes lekker aangefruit zijn, dan kan de ketjap er door. Als alles gesneden is, dan kan je vier plakjes bladerdeeg insmeren met een beetje pesto en daar leg je dan de groentes op. Het laatste plakje bladerdeeg, snijd je dan ik vier stukken en daar doe je met een beetje boter de sesam en maanzaadjes op. Dit moet dan 30 minuten in de oven op 175 graden.
Bladerdeeg groentetaartje Variant 2
Zelf maak ik graag bladerdeeg recepten en hou daarbij erg van variatie. Ik kook met de groentes die ik in huis heb. Want bij deze bladerdeeg groente taartjes kun je alles combineren, asperges, wortelen, bieten, knolselderij etc. Ik heb ook nog een andere variatie gemaakt.
- 5 plakken bladerdeeg
- 1 stengel bleekselderij
- 4 kastanje champignons
- 1/2 courgette
- 10 cherry tomaatjes
- 2 uien
- 1 handje pijnboompitten
- 2 eetlepels ketjap
- 1 scheutje bakboter
Eigenlijk is hier precies dezelfde bereiding voor nodig als voor de vorig, alleen heb ik er hier voor gekozen om er geen sesam en maanzaadjes op te doen.
Haal 5 plakken bladerdeeg uit de vriezer en leg deze alvast klaar op het aanrecht. Snijd ondertussen de uien en fruit deze alvast aan in een koekenpan. En snijd ondertussen de andere groentes in (kleine) stukjes en doe deze bij de pan in. Zodra alles lekker aangefruit is, doe je de kejap erbij en dan nog even roeren. Leg alvast vier plakjes bladerdeeg op de bakplaat en verdeel de groente hierover. Het bladerdeeg kan gewoon plat blijven liggen. Snij het laatste plakje in vier stukken voor het dakje. Leg deze apart in de oven. Ze moeten 30 minuten in de oven op 175 graden.
Voor het opdienen de pijnboompitjes erover verdelen.