Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bladerdeeg hapjes met spinazie en ricotta

0 1.344

Bladerdeeg hapjes met een verse vulling van spinazie, ricotta en pijnboompitjes. Ideaal om een restje verse spinazie te verwerken, maar vooral een smaakvolle traktatie voor je gasten. Je kunt ze zo groot maken als je zelf wilt. Zo serveer je ze of als hapje, of als voorgerechtje.

Bladerdeeg hapjes (12 stuks)

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 handje pijnboompitten
  • verse ricotta
  • ca 200 gram verse spinazie
  • 1 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verhit een wok. Deze moet gloeiend heet zijn. Rooster hierin de pijnboompitten even tot ze net kleuren. Haal ze uit de wok en doe de olie in de wok. Verhit tot de olie gaat dampen. Pers het teentje knoflook erboven uit. Laat de knoflook heel kort in de olie trekken. Voeg dan de spinazie toe. Wok tot deze geslonken is. Schep de pijnboompitten erdoor en haal de wok van het vuur.

Verwarm je oven voor op 230 graden Halveer de plakjes bladerdeeg. Schep een halve eetlepel van de spinazie op elk plakje bladerdeeg (hou de buitenrand vrij) en verdeel er flink wat verse ricotta over. Rol de plakjes op. Leg ze met de naad naar beneden op bakpapier en bak in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten krokant en goudbruin.

 

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer