Soms is het gewoon lekker om je uit te sloven. Je kunt ze gewoon bij de bakker halen, maar deze zelfgemaakte appelcarree’s zijn natuurlijk de lekkerste.
- Bladerdeeg
- 1 appel
- abrikozenjam
- suiker
- 1 ei
Haal de deegplakjes in bevroren toestand van elkaar en verwijder de folie. Leg de plakjes die u niet gebruikt direct terug in de vriezer in een gesloten plastic zakje. Laat voor het verwerken de plakjes 5-10 min ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd het plakje bladerdeeg doormidden. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en snij de appel in partjes. Beleg het plakje bladerdeeg met de partjes appel en strooi er wat suiker over. Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei. Bak de Franse Appelgebakjes in de oven in 15-25 min. Bestrijk na het bakken de appel met (warme) abrikozenjam.