Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bladerdeegschelpen met verse Hollandse pruimen

0 666

Pruimen zijn hot op dit moment. Toch belanden die meestal op de fruitschaal om tussendoor even weg te happen. Leg nou de helft even weg in de keuken en maak er deze fantastische pruimentaartjes van.

  • 500 gram Hollandse pruimen (opal, reine victoria of reine claude)
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram mascarpone
  • 500 gram vanillekwark
  • 40 gram grove kristalsuiker

Maak eerst de bladerdeegschelpen. Steek uit de bladerdeegplakjes met een grote ronde steker, ronde plakjes. Met een kwastje water één zijde nat maken, en de natte kant in de kristalsuiker leggen. Leg deze ronde plakjes op een omgekeerd blikje met de suikerzijde naar boven. Prik met een vork 2 keer in de bovenkant, laat ze circa 60 min. rusten voordat ze in een voorverwarmde oven van 170 °C gebakken worden. Bak ze in ca. 25 minuten tot brosse, goudbruine schelpen.

Laat ze even terugkoelen en haal ze dan voorzichtig van de blikjes.

Vulling:

Meng de vanillekwark met de mascarpone. Snijd de pruimen in halve plakjes van de pit. Schep het kwark-mascarpone mengsel in de gesuikerde bladerdeegschelpen. Verdeel er de pruimen over en geniet nog even voor je ze serveert. Als je ze eenmaal afstaat zijn ze namelijk heel snel op. Eet smakelijk.

Tip voor de perfecte afwerking:

Verwarm een beetje pruimenjam in een pannetje. Strijk dit met een kwastje over de verse pruimen op het taartje.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer