Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bloemkool aardappelsoep

0 538

Voorgerecht voor 4 personen

  • 1 kleine bloemkool
  • 500 gram aardappelen
  • 30 gram boter
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • 1,25 dl crème fraiche
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was deze. Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Breng de bouillon aan de kook. Fruit de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes in de boter in een braadpan. Giet de kokende bouillon erbij en laat de soep ongeveer 20 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer de crème fraiche erdoor en serveer de soep direct.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer