Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bloemkool en venkel van de barbecue

Of je nu vegetariër bent of niet, de bloemkool en venkel van de barbecue moet je echt proberen. Geef smaak mee en geniet gewoon gezonder van je barbecue

0 2.990

Bloemkool en venkel van de barbecue – Groentes van de barbecue niet alleen voor vegetariërs! Bij de barbecue worden meestal salades gegeten, maar waarom niet de groente ook garen op de barbecue? Door groentes te grillen krijgen ze een heel andere smaak. Zeker wanneer deze ook nog eens vooraf gemarineerd worden. Zo kun je een heerlijke gevarieerde barbecue verzorgen. Natuurlijk is het geschikt voor vegetariërs, maar ook de niet-vegetariërs zouden meer groenten op de barbecue moeten leggen. Laat de smaak het winnen!

Bloemkool

Bloemkool van de bbq is geweldig lekker. Het heeft een totaal andere smaak dan de gekookte bloemkool die we gewend zijn. De bloemkool krijgt een beetje een nootachtige smaak door het roosteren. Door de marinade wordt deze kruidig met een frisse ondertoon. De bloemkool wordt niet in roosjes gesneden maar in dikke plakken die je mooi gelijkmatig gaar kunt roosteren.

Venkel

Venkel begint een beetje terrein te winnen. Met venkel hebben we vaak dat we niet weten wat we er mee moeten. Hij is lekker in salades en bij de vis maar probeer hem eens op de BBQ, erg verrassend. Ook de venkel snijden we in plakken en besmeren we met marinade.

Vadouvan

Vadouvan is een Indiaanse kruidenmengeling met een Franse twist. Het wordt ook wel de Franse curry genoemd. Dit mengsel bevat o.a. ui en knoflook maar ook rozenbloemblaadjes, dragon, venkel, fenegriek kurkuma, kardemom en komijn en meer. Ieder merk heeft weer zijn eigen mengeling zoals ook met bijvoorbeeld kerrie het geval is.


Bloemkool en venkel van de barbecue

Voor de marinade

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel grof gemalen peper
  • Rasp van halve citroen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel fruitige azijn
  • 1 eetlepel Vadouvan kruiden

Meng alle ingrediënten voor de marinade.  Snij de bloemkool en de venkel in plakken van ongeveer 2 cm dikte. Smeer de groente in met de marinade, dit kan een paar uur vooraf. Rooster de groentes op medium hitte gaar op de BBQ. De bloemkool en venkel van de barbecue kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Tip!

Smeer ook wat (zoete) aardappels in met olie en bestrooi deze met verse tijm en gril deze samen met de groenten voor een lekker bijgerecht.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer