Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bloemkool met paprikasaus

0 581

Bijgerecht voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 3 rode paprika’s
  • 25 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 1 deciliter bouillon (van een blokje}
  • 1,5 deciliter melk
  • paprikapoeder

Maak de bloemkool schoon, was hem, maar laat hem heel. Kook de bloemkool in een pan met een beetje water en een snufje zout in ongeveer 15 a 20 minuten gaar. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg dan de paprika’s toe en laat ze even mee bakken. Roer er dan de bloem door en giet beetje voor beetje de melk en bouillon erbij tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Laat de saus eventje zachtjes doorkoken en maak hem op smaak af met peper, zout en paprikapoeder. Schep de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en laat hem even uit lekken. Leg de bloemkool op een schaal en giet er de saus overheen. Lekker met gekookte aardappelen en saucijsjes.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer