- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Bloemkool met paprikasaus

Bijgerecht voor 4 personen

Maak de bloemkool schoon, was hem, maar laat hem heel. Kook de bloemkool in een pan met een beetje water en een snufje zout in ongeveer 15 a 20 minuten gaar. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg dan de paprika’s toe en laat ze even mee bakken. Roer er dan de bloem door en giet beetje voor beetje de melk en bouillon erbij tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Laat de saus eventje zachtjes doorkoken en maak hem op smaak af met peper, zout en paprikapoeder. Schep de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en laat hem even uit lekken. Leg de bloemkool op een schaal en giet er de saus overheen. Lekker met gekookte aardappelen en saucijsjes.