Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bloemkoolrijst met groene asperges en een gepocheerd ei

Bloemkoolrijst is een echte hit, vooral binnen een koolhydraatarme leefwijze of dieet een veel gebruikt alternatief voor rijst.

2 1.547

Bloemkoolrijst met groene asperges en een gepocheerd ei – Als ik voor het eerst in de koeling van de supermarkt een bak met het etiket bloemkoolrijst zie liggen ben ik verrast en verbaasd. Bloemkoolrijst, ik heb geen idee wat ik me er bij voor moet stellen maar in plaats van zo’n bak mee te nemen besluit ik een bloemkool te halen want volgens mij kan het niet zo heel moeilijk zijn om dit zelf te maken.

Koolhydraatarm

Bloemkoolrijst, lees ik op het internet, is een echte hit, vooral binnen een koolhydraatarme leefwijze of dieet een veel gebruikt alternatief voor rijst. Het enige dat je hoeft te doen is je bloemkool fijn malen of raspen en je hebt bloemkoolrijst. Mijn vermoeden in de supermarkt was dus goed en ik ben blij dat ik me niet heb laten verleiden zo’n bak mee te nemen maar gewoon een bloemkool heb gekocht, bloemkoolrijst maak je namelijk heel makkelijk zelf.

Een vervanger voor rijst vind ik het echter niet, het blijft natuurlijk bloemkool. Zowel de structuur als de smaak vind ik niet te vergelijken met rijst zoals ik die ken. Maar dat maakt het niet minder lekker want door wat toevoegingen hier en daar kun je er hele smakelijke maaltijden mee maken. Dus als je echt je koolhydraatinname drastisch wil minderen kan ik me de keus voor bloemkoolrijst wel voorstellen. Tijd nu voor mij om mijn zojuist geraspte bloemkoolrijst een beetje op te pimpen;

Bloemkoolrijst

Voor 4 personen

 • 1 bloemkool
 • 2 el olijfolie
 • 1/2 rode ui
 • 3 bosuitjes
 • 10 groene asperges
 • 30 gram geschaafde amandelen
 • snuf rode peper vlokken
 • zout en peper naar smaak
 • 4 gepocheerde eieren

Verdeel de bloemkool in stukjes en doe ze in de keukenmachine, mix net zo lang tot je alle stukjes fijn gemalen hebt. Je kunt ook een grove keukenrasp gebruiken en de bloemkool raspen.
Snijd de ui en de bosui in kleine stukjes en de asperges in stukjes van 2,5 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en bosui. Zodra de ui zacht is voeg je de bloemkool, de asperges en de amandelen toe. Bak het geheel voor 5 minuten en voeg eventueel zout en/of peper toe naar smaak. Verdeel de bloemkool over 4 schaaltjes. Pocheer de eieren en leg bovenop ieder schaaltje bloemkool een eitje.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Jan zegt

  Bloemkoolrijst of broccolirijst is niets meer dan het afval van een struik bloemkool of broccoli die ze even vermalen in een keukenmachine. Zo levert het afval nog wat op. Kan je dus beter zelf even maken, stuk goedkoper en zo kom je zelf ook van dat afval af zonder het weg te gooien. Ik ga eens proberen hier een lekkere risotto van te maken. Heeft iemand daar al ervaring mee?

  1. Samantha Roelofs zegt

   Beste Jan, dat is precies wat ik bedoel, makkelijk, goedkoop én duurzaam. Zelf overigens nog geen ervaring met risotto maar hoor graag jou ervaring als je het hebt geprobeerd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer