Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Kook je bloemkool gooi dan niet het kookwater weg. Dit kan je gebruiken voor een heerlijke bloemkoolsoep. Gooi de stronk niet weg, maar kook deze mee.

2 2.345

Bloemkoolsoep – Als ik een hele bloemkool kook is dat meestal net te veel. Soms bewaar ik voor het koken een stukje voor een bakje rauwkost, maar meestal kook ik gewoon de hele bloemkool in water met een beetje zout.

Gooi het kookwater niet weg

Wanneer de bloemkool gaar is haal ik die uit het water in plaats van af te gieten en het water weg te gooien. Dit water gebruik ik met een deel van de bloemkoolroosjes voor een lekker soepje. In het kookwater zitten tenslotte ook vitamines en vooral de smaak van de bloemkool. Ik hoef hierdoor ook niet de grotere bloemkolen links te laten liggen, maar kan alles gebruiken. Tip: gooi de stronk niet weg, maar kook deze mee!

Bloemkoolsoep

 • kookwater van bloemkool aangevuld met water tot 1 liter
 • ½ uitje gesnipperd
 • bloemkool, zoveel als jij kan missen
 • 30 gram roomboter
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • eventueel bouillon poeder
 • peper en zout naar smaak
 • scheutje koffiemelk of room
 • paar takjes bieslook

Fruit de uitjes licht aan in de boter. Voeg de bloem en de kerriepoeder toe en roer goed door. Laat dit eventjes garen maar blijf goed roeren. Voeg er 1/3 van het kookwater aan toe en roer tot dit gebonden is en er geen klontjes meer inzitten. Voeg de rest van het kookwater er aan toe en kook de soep een paar minuutjes op een laag pitje.

Breng op smaak met bouillon poeder zout en peper. Snijd de bloemkool klein en doe deze in de hete soep en giet er een klein scheutje room bij. Strooi de bieslook pas over de soep als deze opgeschept is.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Connie Derks zegt

  Fijn te horen Tineke. Een soepje is altijd lekker toch?

 2. Tineke zegt

  de bloemkoolsoep geprobeerd, omdat de bloemkool veel te groot was voor 2 personen. Is voor herhaling vatbaar, is erg smakelijk. Wat een lekkere oplossing.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer