- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Bloemkoolstamppot met zongedroogde tomaat en feta

Bloemkoolstamppot met zongedroogde tomaat en feta – De tijd dat stamppot een traditioneel en winters gerecht was ligt ver achter ons. Steeds vaker eten laten we de traditionele ingrediënten links liggen en kiezen we voor spannendere combinaties. Zo koos ik er deze keer voor om een stamppot te maken van bloemkool. De aardappels [1] liet ik weg, ik ben d’r toch al niet z’n fan van en op deze manier wordt de stamppot net even wat gezonder.

Bloemkool

Koken doe je het lekkerst met goede seizoensproducten. Bloemkool is naast de lekkere smaak ook erg gezond. In deze kool zit veel vitamine C, schep lekker op en je hebt de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid al binnen.  Ook zit in bloemkool veel calcium en stoffen die het lichaam helpen calcium op te nemen, hierdoor is bloemkool dus heel goed voor je botten. Wist je dat er naast de bekende witte bloemkool ook paarse, groene en zelfs oranje bloemkolen bestaan?

Krokant gedroogde ham

Deze bloemkoolstamppot maak je nog lekkerder door hem te serveren met krokant gedroogde ham. Het ziet er ook nog eens mooi uit en kost je nauwelijks moeite. Verwarm je oven voor op 130 graden en leg rauwe ham op bakpapier. Droog de ham z’n 20 minuten in de oven en laat daarna even afkoelen.


Bloemkoolstamppot met zongedroogde tomaat en feta

[1]Voor 4 personen heb je nodig;

Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en kook ze in 10 minuutjes gaar. Giet de groenten [2] af en stamp met een flinke scheut olijfolie fijn.

Verbrokkel de feta en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Roer ze door de bloemkoolstamppot. Breng op smaak met een klein beetje zout en lekker veel peper.

Tafel lekker!

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. [Image]: http://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2015/08/bloemkoolstamp.jpg
  2. bloemkool: https://lekkertafelen.nl/special/bloemkool/
  3. broccoli: https://lekkertafelen.nl/special/broccoli/
  4. feta: https://lekkertafelen.nl/special/feta/