Een gerechtje uit grootmoeders tijd. Vooral in Limburg kwam je vroeger dit gerecht tegen. Maar ook nu zul je ervan smullen. Houd er rekening mee dat het een erg voedzaam ontbijt is. Een stevig ontbijt voor winterse dagen dus.
De perenstroop nemen we natuurlijk van Canisius om het een echt Limburgs gerechtje te laten.
- 125 gram boekweitmeel
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- zeezout
- 2 eieren
- 5 dl melk
- dun gesneden spek
- perenstroop
Meng het boekweitmeel met de zelfrijzende bloem en voeg een snufje zeezout toe. Klop de eieren los en meng dit samen met het meel/bloemmengsel en de melk. Goed roeren tot een lopend beslag. Bak vooraf het spek licht krokant aan in een antiaanbakpan. Maak een koekenpan heet met wat plantaardige olie. Leg er wat spek in, giet hierover met een pollepel het deegmengsel (niet te dik) en laat het geheel bakken, op een niet te hoog vuur, totdat de bovenkant niet meer lopend is. Keer de pannenkoek om met een pannenkoekenmes en laat nog even de andere kant bakken.