Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Boerenkool lasagne met shoarma

0 655

1 zak panklare boerenkool(300 gr)
10 lasagnevellen
2 uien
25 gr margarine
250 gr shoarmavlees
1 zakje kaassaus
4 eetl. rode shoarmasaus of tomatenketchup
1 bakje magere kwark(225 gr)
1 zakje geraspte oude kaas.

In een pan met weinig water en zout boerenkool in circa 15 minuten laten slinken en daarna in zeef laten uitlekken. In een grote pan met ruim kokend water de lasagnevellen circa 4 minuten laten voorkoken. Onder koud stromend water afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Uien pellen en snipperen.
In een koekenpan de margarine verhitten. Uien circa 2 minuten zachtjes bakken. Shoarma vlees toevoegen en circa 5 minuten al omscheppend meebakken. Van het vuur af de shoarmasaus of ketchup erdoor roeren. In een kom de kwark vermengen met de kaas. In een steelpan de kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de rest van de kaas erdoor roeren. De ovenschaal (inhoud circa 2 liter) invetten. Dun laagje boerenkool op de bodem scheppen.
Hierop een laag lasagnevellen leggen. Hierop een laagje kwark uitstrijken. Een laag boerenkool en een laag shoarma vlees erover verdelen.Afdekken met lasagnevellen. Zo doorgaan tot de schaal vol is of de ingrediënten op zijn.
Kaassaus erover schenken. Oven voorverwarmen op 200 C. In het midden van de oven de lasagne in circa 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer